E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEngin Yeşil'e "Vaatleri niçin tutmadın" sorusu---

Engin Yeşil'e "Vaatleri niçin tutmadın" sorusu

Engin Yeşil'e Vaatleri niçin tutmadın sorusu
08 Temmuz 2015 - 08:35 borsagundem.com

Yeşil Yatırım Holding yatırımcısı Av. Vural Ergül Genel Kurul’da 3 yıldır yerine getirilmeyen vaatlerin hesabını sordu

Yeşil Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil’e 3 yıl önce verdiği sözleri tutmadığı iddiasıyla hesap soruldu. Bir dönem Yeşil Yatırım Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Av. Vural Ergül, 3 Temmuz 2015’te yapılan Olağan Genel Kurul’da, tüm yatırımcılar adına söz alarak “Vaatlerin niye yerine getirilmediğini?” sordu.
Engin Yeşil’i kamuoyu önünde sözünü tutmayan patron konumuna getiren olaylar zinciri 2012’de start aldı. Yeşil, o dönem yaptığı ve haberlerde de yer alan konuşmasında, “Gruba bağlı şirketler Yeşil Holding çatısı altında iki ayrı kol olarak ayrılacak. Halka açık yani İMKB’de işlem gören şirketler ki bunlarda Yeşil Yatırım Holding altında birleşecek ve halka açık olmayan şirketler olarak ayrışacak” demişti. Vural Ergül de 3 yıl sonra Yeşil Yatırım Holding yönetimine, “"Gruba bağlı şirketler Yeşil Holding çatısı altında iki ayrı kol olarak ayrılacak. Halka açık yani İMKB’de işlem gören şirketler ki bunlarda Yeşil Yatırım Holding altında birleşecek ve halka açık olmayan şirketler olarak ayrışacak olan tüm iştirakler holding olmanın verdiği güç ile yatırımlarını hızlandıracak ve geleceğe yönelik yeni hedeflerle ilerleyecekler" sözlerini hatırlatarak hedeflere niye ilerlenemediğini sordu. 
 
Ergül sözlerine şöyle devam etti: “Ama Engin Yeşil'in bu hedefini kamuya açıklamasının üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen somut hiç bir adım atılmış değil. Üstelik Yeşil Yatırım'ın Gözaltı Pazarı’nda olması, yıllardır gayri faal iken Genel Kurul öncesinde bir elektronik pazarlama şirketi ile ortaklık yapması, hiç bir faaliyetinin bulunmaması, şirket sermayesinin 3 yıldır eriyor olması ve şirketin kar etmemesi, 3 yıl önce Engin Yeşil'in kamuoyuna açıkladığı 9 şirketi bir çatı altında toplama hedefinin gerçekleştirilmesini de adeta imkansız kılıyor…”

 Geçtiğimiz hafta yapılan 2014 yılı Olağan Genel Kurulu’na katılıp tutulmayan vaatleri sorarak yıllardır Yeşil Yatırım Holding'e yatırım yapmış olan yatırımcıların beklentilerini de dile getiren Av.Vural Ergül’ün, Genel Kurul tutanağının 17. Maddesi’nde ‘dilekler’ başlığı altında kayıtlara geçen talepleri şöyle: “Şirketimizin 2012 yılında KAP’ta açıkladığı ancak bugüne değin somut hiçbir adım atmadığı halka açık grup şirketlerinin şirketimiz bünyesinde biraraya getirileceğine ilişkin planı gereği kamuoyunun somut hedef ve planlar dahilinde bilgilendirilmesini ve bu planının hayata geçirilmesini; aksi halde şirketimizin Gözaltı Pazarı’ndan çıkması mümkün olmadığı gibi, bu durumdan şirketimiz hissedarları ile yönetim kurulunun karşı karşıya geleceği ve şirketimizin zarar göreceği gerçeği ile şirket yönetiminin gerekli hassasiyeti derhal göstermesini istiyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatan08 Temmuz 2015 09:51

    Önce borsada işlem gören veya görmeyen gayrimenkul inşşat şirketlerini tek çatı altında toplarsa iyi olur. Gayrimenkul ve inşşat dışındaki diğer butun şirketlerde Yeşil yatırım çatısı altında toplanabilir. ama önce yatırımcının söğüşlenmes lazım

  • Yeşil08 Temmuz 2015 09:45

    YGYO, YYAPI, Yeşil inşaat Gayrimenkul. Üç ayrı aynı alanda şiket icraatlarıylaoyuna devam.yatırımcı hep zararda. neden uç ayrı koldan acaba? bunlar neden bir şrket halne getirilmiyor.