E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErkin Şahinöz Gündem Medya Grubu’nda---

Erkin Şahinöz Gündem Medya Grubu’nda

Erkin Şahinöz Gündem Medya Grubu’nda
23 Mart 2015 - 09:37 borsagundem.com

FED tecrübeli, Para ve Finansal Piyasaların usta analizcisi Erkin Şahinöz Borsa Gündem Yazı Ailesi’ne katıldı…

Tarih, Kasım 2014. Tüm piyasalar S&P’ye kilitlenmişti. Türkiye’nin kredi notu değişecek miydi? Panik içindeki kafalara inat, cesur bir ses yükseldi: Korkmayın, değişmez.
 
Öyle ‘attım, tutarsa’ değil, gerekçelerini de sıralıyordu. Üstlerine geçirdikleri analist ceketiyle caka satanların havasını söndüren o tecrübe, Türkiye gerçekleriyle, ekonomik verileri alt alta sıralayarak son sözünü söylüyordu…
 
Erkin Şahinöz’ün sesi gazetedeki köşesinden kamuoyuna ulaştığında tarihler 17 Kasım’ı gösteriyordu. 4 gün sonra yani 21 Kasım’da beklenen Türkiye açıklaması geldi: S&P notu ve görümünü teyit ediyordu.
 
Üniversiteden mesleğe hayatında rastlantılara hiç yer vermeyen Erkin Şahinöz, genç yaşında derin deneyimler edinmiş, işinde usta, Türkiye’nin ihtiyacı olan ‘beyin’lerden biri.
Ve O da Şahin gibi keskin, hedef avcısı kalemiyle aramızda…
 
Evet, Gündem Medya Grubu, yine önemli bir isimle yoluna devam ediyor…
 
Boğaziçi mezunu, Yüksek Lisans diplomasını ABD’den almış, FED’de Ekonomik Araştırmalar Direktörlüğü’ne atanmış, Vadeli Piyasalar üzerine geliştirdiği çalışmasıyla tüm dünyanın dikkatleri üzerini çekmiş, ‘Kahin’ Roubini’nin ‘izleme radarı’na girmiş, Merkez Bankalarının faiz değişikliği üzerine geliştirdiği modeli hala FED ve ECB dahil çok sayıda Merkez Bankası tarafından kullanılan Ekonomist Erkin Şahinöz, söylemeye gerek yok, bir Para ve Finansal Piyasalar Şahini. Borsa ustası, banka uzmanı…
 
Endeksteki fırtınalardan dolara, enflasyondan konut balonuna, TL’den faize, paritelerden krediye, ekonominin her boyutunda söz sahibi Ekonomist Erkin Şahinöz, bundan böyle kalemiyle Borsa Gündem ve Finans Gündem Yazı Ailesi’nde yer alacak. Yorumlarını, öngörülerini Gündem Medya Grubu okurlarıyla paylaşacak. An gelecek yatırımcılara yol gösterecek, tavsiye verecek…
 
Ekonomi internet haber siteleri içindeki liderliği ‘Yılın Ekonomi Sitesi’ ödülüyle tescillenen Gündem Medya Grubu yayın organı Finansgundem.com ve Borsagundem.com, piyasaları, ünlü Ekonomist Erkin Şahinöz’le sarsacak.
 
Neşter de çuvaldız da onda…
 
İlk yazı yarın…
 
EKONOMİST ERKİN ŞAHİNÖZ HAKKINDA
 
Türkiye 102’ncisi olarak girdiği Bogaziçi Üniversitesi Makine Mahendisliğinden 1999 yılında mezun olan Ekonomist Erkin Şahinöz, burslu olarak ABD’de Nebraska University’de MBA yaptı. Ayrıca ekonomi üzerine Yüksek Lisans eğitimini de aynı üniversitede Ekonomi dalında tamamladı.
 
2000-2002 yılları arasında ABD’nin ulusal danışmanlık şirketi Business Development Center’da danışman olarak bankalardan reel sektöre farklı sektörlerdeki şirketlere danışmanlık yaptı. 
 
Yüksek Lisans programı sırasındaki başarıları sonrasında 2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından Ekonomist olarak transfer edildi.FED’e girdiği ilk yıl içinde Vadeli Piyasalar üzerine yazılmış opsiyonları kullanarak geliştirdiği model ABD finans piyasalarında büyük ilgi topladı. Modelle ilgili yazmış olduğu makaleler Nouriel Roubini tarafından ‘okunması gereken makaleler’ listesine de girince terfi aldı ve FED’e Ekonomik Araştırmalar Direktörü olarak atandı.2006 yılına kadar da Cleveland ve Chicago FED’de para politikaları ve finansal piyasalarla ilgili birçok önemli projenin liderliğini yaptı. Merkez bankalarının faiz değişikliklerini tahmin eden model bugün FED ve ECB başta olmak üzere birçok merkez bankası tarafından kullanılıyor.
 
2006 yılında Türkiye’ye dönerek Arıkanlı Holding’te Strateji Koordinatörlüğü ve İş Geliştirme bölümünü kurdu. Hem mevcut sektörde yeni iş kollarını hem de farklı sektörde yeni oluşumları hayata geçirdi.
 
2007 yılı sonlarına doğru da Eczacıbaşı Holding’e Başekonomist olarak transfer oldu.
 
2009 yılında Avusturya’nın en büyük bankası Erste Bank’ın Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atandı.  Türkiye operasyonlarını sıfırdan kurarak Türkiye’de yatırımı olan uluslar arası kurumsal yatırımcıları yatırım danışmanlığı verdi.
 
2012 yılından beri de sırasıyla Gedik Yatırım ve Tacirler Yatırım’da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 
Ekonomist Şahinöz, birçok dergi ve gazetede köye yazarlığı, TV kanallarında ekonomi ve piyasa yorumculuğu da yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)