E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKoza Grubu'na polis operasyonu başlatıldı---

Koza Grubu'na polis operasyonu başlatıldı

Koza Grubu'na polis operasyonu başlatıldı
01 Eylül 2015 - 08:36 borsagundem.com

Koza Grubu'na yönelik olarak polis operasyonunun başladı ve aramalar yapılıyor

Bugün TV, Kanaltürk gibi televizyon kanalları ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Holdinge bağlı İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldı. MASAK ekipleri dört sayfalık arama emri ile operasyona başladı. Baskının teröre finansman suçlamasıyla başlatıldığı öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.

Ekipler, Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. 

Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. 

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. 

Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen ve "Hocaefendi’nin bir gülüşüne bütün malımı feda ederim" diyen Koza Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in evinde de arama yapılıyor.


ESKİ SPK BAŞKANI: MAKUL ŞÜPHEYLE HAREKET EDİYORLAR 

Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, "Bu olayda makul şüphe kavramı da ele alınarak, "Siz bir terör şirketine destek veriyorsunuz' iddiasıyla baskın yapıldı. Maddi bir kanıtı da gerek yok, makul şüphe ile hareket ettiler. Herhangi bir yardım operasyonu, terör örgütlerine destek şüphesiyle inceleme altına alınabiliyor" dedi.

ILICAK: ARTIK SON HAMLEYİ YAPIYOR 

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Samanyolu Kanalı'na verdiği demeçte,"Bunlar gelip geçici. Seçimlere giderken zaten 7 Haziran seçimlerine giderken de bunları deneyecekti. Artık son hamle yapılıyor. Son derece pervasızca hareket ediyorlar. Bütün herkes nasıl bir cadı avı başlattıklarını görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir amacı var. Yolsuzluk dosyalarının hesabı sorulmasın. Türkiye'yi ateşe attı. Bu yolsuzluk dosyalarının hepsinin hesabı er geç verecek. Bugün gazetesinin manşeti iddialıydı. Belki de bardağı taşıran damga bu özgür habercilik oldu. Ne yaparsak susmuyor dediler ve son çare bunu buldular" dedi.


AA'YA GÖRE BASKININ NEDENİ TERÖRE DESTEK

Anadolu Ajansı'nın haberinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldığı belirtildi.

KANALLARDA DA ARAMA YAPILIYOR

Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde de arama yapılıyor.

İSTANBUL'DA HAREKETLİLİK YOK

Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. 

Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.


İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR

Mali şubeye ait ekipleri, Ankara Dikmen'deki İpek Üniversitesi'nden de arama başlattı.

GRUBUN FAALİYET ALANLARI

Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor

HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ

Grup bünyesinde Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor. 

KOZA GRUBU HİSSELERİ TABAN OLDU

Koza Grubu payları, polis ve MASAK'ın gruba düzenlediği operasyon ile güne taban seviyeden başladı.
Koza İpek Holding'in Ankara'da bulunan merkezinde polis ve MASAK ekipleri tarafından arama yapıldığı belirtiliyor.
Koza Altın yüzde 10,86 düşüşle 21,75 TL, Koza Anadolu yüzde 10,26 düşüşle 2,10 ve İpek Doğal Enerji yüzde 10,96 düşüşle 1,95 TL'den açıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 22,62
En Yüksek: 22,72
En Düşük: 22,32
Değişim 1,07 %
FK: 0,64
PD / DD: 0,24
İşlem Hacmi 639.909.110
Toplam Adet: 28.367.927
Ağırlıklı Ort.: 22,54
YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dünya01 Eylül 2015 20:37

    Dünya bize got uyyyla guliyoooor, rezil oliyoruz..harakiri yapiyonuz...

  • pkk'dan bi farkiniz kalmadi01 Eylül 2015 14:52

    gülen ve yandasları hep haklı, hakim ve savcilar erdogana karsi saldirida hakli size saldirirsa erdoganin oyunu.

  • o mallar..01 Eylül 2015 13:22

    ASIR kardeşim. o mallar zaten terör örgütünün yurt dışına kaçırdığı isviçre bankalarından yönettiği mallar. bizzat cafer tekin in senaryo peydah ederek milleti kaz gibi yolduğu mallar. sonuçta kar varsa bile kaç kuruş temettü dağıttı bunlar?

  • ASIR01 Eylül 2015 12:26

    BUNDAN BİŞEY ÇIKMAZ PANİK YAPAN KAYIP EDER BÖYLE YAPARLARSA BORSADA YATIRIM YAPACAK ADAM BULAMAZLAR DUN CREDİT SUİSSE ALIM YAPMIS DEUTCEHE CİTİ MAL DOLU ADAMLAR SIKINTI YASARLARSA EKONOMİK KRİZİ ÇIKARIRLAR 400 MİLLETVEKİLİ BİLE ALSAN TEPE TAKLA OLURSUN HER AN HERKESİ SUÇLU İLAN EDİP SUÇSUZLUĞUNU KANITLA DENİLEBİLİR

  • musa01 Eylül 2015 12:10

    Asıl baskın yıllardır milleti sömüren İHLAS grubunua yapılmalıydı...

  • krn-i01 Eylül 2015 11:59

    Arama emrini veren kimse onun fotoğrafını yayınlayın gariban polislerin değil

  • krn-i01 Eylül 2015 11:50

    Polislerin yüzünü göstermek doğru o emir kulu siz onun düşman gibi teşhir ediyorsunuz,yukarıdakiler kavga ediyor alttakiler eziliyor

  • doğru işlem..01 Eylül 2015 11:28

    bu yapılan doğru.. adamlarda hücre yapılanması var. koza altın benim 2004 yılında katıldığım BEDELLİ parası ile alındı. ama 1 kuruş temettü ödemedi. o zaman 40 milyonluk şirket şimdi oldu 4 milyar dolarlık şirket. bana 1 kuruş hakkımı ödedi mi?. bu nasıl dini cemaat?

  • YURTTAŞ01 Eylül 2015 11:25

    bu baskınların ülke yararına olduğuna kendi yandaşlarınızdan başka kimseyi inandıramazsınız.... bu grup iktidar yanlısı olsaydı bunların hiçbiri yaşanmayacaktı...

  • desene 01 Eylül 2015 11:23

    PKK ne yapıyor Tayyip.Asker,öğretmen,doktor öldürüyor.

  • YATIRIMCI01 Eylül 2015 11:20

    .saçmalığın daniskası millet kuzu iktidar kurt olmuş Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, "Bu olayda makul şüphe kavramı da ele alınarak, "Siz bir terör şirketine destek veriyorsunuz' iddiasıyla baskın yapıldı. Daha ne olsun !!

  • munci01 Eylül 2015 11:06

    paylaşım kavgası neymiş? siz oyunuzla seçtiğiniz siyasi partinizin gücünü cemaatle paylaşmasına razı mısınız?

  • kıro01 Eylül 2015 11:03

    oh ne ala, istediğine yapıştır terörist damgasını sonrada yap baskınları al içeriye... gerçek teröristlere gücünüz yetmiyor değilmi? adamlar doğuda cirit atıyor siz dağı taşı bombalıyorsunuz... balyoz davasıyla zayıflattınız askeriyeyi sırf pkk istediği gibi at koştursun diye, zavallılar...

  • Yalaka01 Eylül 2015 10:56

    Saray soytarıları iş başında...

  • Yağmur01 Eylül 2015 10:50

    Beraber yürüdüler bu yollarda beraber ıslandılar yapan yağmurda beraber tükettiler ülke kaynaklarını! Ama Paylaşım kavgası çıkınca birbirlerine operasyonlar yapmaya başladılar!

  • Bence 01 Eylül 2015 10:45

    Kendisini eleştiren yalakalik yapmayan her fırsatta 17 25 aralığı gündeme korkusuzca getiren bu gruba düne kadar aynı yolda kolkola yürüyorlardi nezaman 17 25 aralık çıktı öküz oldu ama bu devran bir gün biter dünya süleyman a kalmamış Başbakan garanti veriyordu böyle bir operasyon olmuyacak diye artık Başbakan tamamen asılsız sozlerle halkı kandiriyor fuat avni yüzde yüz sarayın içinde halkı tedirgin ederek panik ve suça sürüklüyor

  • Para guc ve hirs01 Eylül 2015 10:39

    Başbakan böyle bir şey olmuyacak garantisi benim dedi artık sayın başbakanın sözüne itibar etmemek lazım daha 2 gūn geçmedi ne hale soktular ülkeyi artık bu yorumlardan sonra iktidar aktrol olmayan herkezi fişleyip belki gözaltı yapacaklar esadi sevmiyor ama yürüttüğü tarz aynen o malesef ülke tamamen karanlığa surukleniyor ve herkez seyirci biz Suriye ve Kuzey Kore olmak istemiyoruz demokratik bir şekilde yaşamak hakkimiz

  • kıro01 Eylül 2015 10:28

    bu gerizekalı aktroller burayada bulaşmış durumdalar, Allah sizleri ıslah etsin satılmışlar...

  • krn-i01 Eylül 2015 10:11

    Basın suç işlemez,işlese de soruşturulamaz onlara kimse bir işlem yapamaz yani böyle bir kanun mu var ayrıca böyle bir ayet mi var suçsuzsa neden basın telaşlanıyor.

  • sanki01 Eylül 2015 10:10

    ulan sanki vatan millet için mi yapıyorlar bu baskınları, kendi arkalarını kurtarmak için, oy için yeniden devletten nemalanmak için

  • SEÇMEN01 Eylül 2015 10:07

    işin özeti şu... bütün bunlar, erdoğan a yalakalık yapmadığı için, ipek grubunun başına geliyor... erdoğan kişisel hırs, kin ve nefreti için devlet kurumlarını tehdit aracı olarak kullanıyor....

  • REFLAKTÖR01 Eylül 2015 10:04

    Fuat Avni hükümete dikte eden bir ajan grubbumu yoksa.Hedewf gösteriyor arkasında baskın dediği yere yapılıyor.Eskiden kominist dergi ve gazeteler ülkücüleri hedef gösterir arkasından öldürürlerdi..

  • cezmi01 Eylül 2015 10:02

    Devlet bu ve bunun uzantılarını önce bitirsin doğuda zaten ordu çalışıyor. Adamların tv ve gazeteleri star gazetesine bomba koyulunca adeta sevindiler başlık atarken! pkk'yı mahallenin gençleri gibi gösteriyor resmen bu gazeteler devlet düşmanlığı yapıyor avrupa amerikada olsa hepsini hainlikten idam ederlerdi! Bir de özgür medya istiyorlar! Fetöyü bitirin terör bitecektir.

  • Ozan01 Eylül 2015 09:48

    Doğan Medya'ya da aynı yapılmalıdır, gezi ve 17 Aralık'ta ülkeye verdikleri, yatırımcılara verdikleri zararın haddi hesabı yok. Dolar ve faiz nereden nereye geldi. Halkın seçtiklerini belaltı vuruşlarla indirmeye çalıştılar, hala da toplum mühendisliği yapıp pkk'yı parlatıyorlar.

  • Engin01 Eylül 2015 09:47

    Nur allah belanızı verdi zaten

  • mustafa01 Eylül 2015 09:46

    Zaten onun olmayan bir serveti Allahin kiytirik matbaacasi madeni nerden bupacakti tayyip verdi geri alacak hayrangelen huya gider ddüzen budur

  • kıro01 Eylül 2015 09:42

    hayatımda gördüğüm en kazma kişisin tuna, yine zarar ediyorsun...

  • fatih01 Eylül 2015 09:33

    çok sevindik paralel devlet ve yardakçıları ihanetle yargılansın! ftö peşinden gidenler de pkk ve uzantıları gibi muamele görsünler!

  • Nur 01 Eylül 2015 09:29

    Devlet önce güneydoğudaki vatandaşlarımızın can güvenliğini korusun.

  • Suat tosun01 Eylül 2015 09:13

    Olan ky olucak yine.kagitlar buyuk ihtimak duser.

  • tuna01 Eylül 2015 09:06

    çok iyi olmuş bu baskın bizi yıllardır zarar ettiriyorusnuz bnların acısı çıkacak

  • haktan01 Eylül 2015 09:06

    Allah devlete millete askere polisimize zeval vermesin inşallah... Bel'am lar ve yardakçıları her zaman hakkın karşısında mağlubiyete mahkumdurlar...

  • Fuat Avniş01 Eylül 2015 09:00

    Tam isabet olmuş, bu ülkenin selameti için samanyolu ve doğan medyanın bitirilmesi gerekiyor ve tabii koza ve gülen..

  • gercek vatandas01 Eylül 2015 09:00

    halkın iradesine darbe yapanlara polıs baskını yetmez. Yargulanmaları gerekir