Ana SayfaKulisSağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile---

Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile

1 / 10
Sağman: Piyasalar koalisyonu kurdu bile
07 Temmuz 2015 - 10:51 www.borsagundem.com

“Piyasaları koklayan adam… Portföy yönetiminin usta ismi… Altın Kahini…” Bunlar bizim değil, tanıyanların, yatırımcıların Murat Sağman için söyledikleri. Wall Street- Nasdaq  Borsası’nda edindiği tecrübeyi de Türk Sermaye Piyasalarına taşıyan Murat Sağman, yorumlarıyla şu anda sektörün en popüler isimlerinden biri. “Durumdan vazife çıkaralım” dedik, biz de AZ Notus Portföy Genel Müdürü Murat Sağman’ın kapısını çaldık. Heyecanlı bir süreçten geçen ekonomi gündemini masaya yatırdık… Borsayı, Doları, Altını, FED’i ele aldık…

Siyasi arenada daha iki parti bile yanyana gelmeden koalisyon krizi yaşanıyor ama Murat Sağman’a göre ‘piyasalar koalisyonu kurmuş’ bile. “Bu koalisyonun AKP-CHP olabilme ihtimalini piyasalar satın aldı” diyen Murat Bey, cümlesine “Fakat…”la devam ederken ciddi bir uyarıyı patlatıyor: “Fakat kurulmazsa içerideki ve dışarıdaki sorunlarla bir ekonomik sıkıntıya girebiliriz. 2015 yılını da kaybederiz..”

Murat Sağman’ı dinlerken anlıyorum ki, işi bilmek kadar, yüksek özgüven, öngörü sahibi olmak da bir başka oluyor. Ne düşüncesini ne de rakamları saklıyor. Kurda da, endeskte de yüreği açık. Sağman’a göre Dolar/TL’de 2.80’nin üzerini test edebilir. 100 bin şimdilik uzak ancak Borsa koalisyonla 90 binlere doğru gidebilir.

Altını merak ediyorsunuz değil mi? Hemen sadede gelelim, sözü ‘kahin’e devredelim: “Uzun bir yükseliş ve düşüş trendinden sonra altın şu anda kendini dinlenmeye aldı. Dünyada çok büyük hareketlilik ve jeopolitik riskler var. Bu da altının güvenli liman olacağının belirtisi ve bir yerden sonra altına tekrar kayış olabilir. Onun için kısa vadede yatay, 1100-1150 seviyelerine gelirse de oralardan alım fırsatı olacağını düşünüyorum.”

Dolar konusunda biraz temkinli duran usta ismin TL hakkındaki düşüncesi ne? “TL sizce cazip bir yatırım mı, önerir misiniz?” diyorum, keyifle yanıt veriyor: “Evet, TL bence uzun vadede iyi bir yatırım..”

Peki piyasaları nabzını tutan adam, bir yatırımcının portföyünde olması gereken enstrümanlar için neler söyler? “Okurlarımız için bir sepet hazırlar mısınız?” ricam karşılıksız kalmıyor. İkiletmeden hemen cevap veriyor: “Yüzde 20 Dolar, yüzde 10 Altın, yüzde 10 Hisse, yüzde 30 Mevduat, yüzde 30 özel sektör tahvili veya özel sektör tahvili fonu… Koalisyon olursa hisse senedi oranı yüzde 20-25 e çekilebilir. Olmazsa dolar yüzde 30 a çıkabilir…”

Çevremizdeki -Suriye, Yunanistan gibi- ciddi hareketliliğe dikkat çeken, “Piyasalarda yaz rehaveti olmaz” diyen, 250 milyon TL’lik portföyü yöneten AZ Notus Portföy Genel Müdürü Murat Sağman, Borsa Gündem’e bomba gibi açıklamalar yapıyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)