E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSaxo Capital'de sürpriz ayrılık---

Saxo Capital'de sürpriz ayrılık

Saxo Capital'de sürpriz ayrılık
06 Temmuz 2015 - 09:59 borsagundem.com

Saxo Capital Markets’in Türkiye'de faaliyete geçtiği günden beri Genel Müdürlüğünü üstlenen Egemen Kaya kurum ile yollarını ayırıyor

Saxo Capital Markets Menkul Değerler, Danimarkalı Saxo Bank'ın bir iştiraki. Firmanın 25 ülkede ofisi ve 150 ülkede yatırımcıları var. Saxo Bank'ın yüzde 30 payı, dünyanın önde gelen yatırım firmalarından TPG Capital'e ait. Bilindiği gibi Saxo  Bank, 2012 Mayıs'ında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası eski başkanı, merhum Tuncay Artun'un şirketi Değer Menkul Değerler'in hisselerini satın alarak unvanını "Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş." olarak değiştirmişti. Egemen Kaya ise Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş Türkiye'de faaliyete geçtiği günden itibaren kurumun Türkiye temsilciliğini ve Genel Müdürlüğünü üstlendi. Aslında Kaya'nın Saxo Bank ile birlikteliği çok daha eskilere dayanıyor. 
1975 İstanbul doğumlu olan Kaya, çalışma hayatına 2002 yılında Danimarka'da Saxo Bank Genel Müdürlük Hazine Bölümü'nde başladı. 2005 yılsonunda Kıymetli Metaller Masası'nı kurduktan sonra Gelişmekte Olan Piyasalar ve Kıymetli Metaller Masası Kıdemli Müdürü oldu. Küresel finansal piyasalarda OTC türev ürünler üzerine uzmanlaşan Kaya, İstanbul Üniversitesi işletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra da finans yüksek lisans derecesini Leicester Üniversitesi'nden aldı. Dolayısı ile İngilizce ve Danca bilen Kaya, bankanın Türkiye'deki büyüme hedefleri ile Danimarka'dan Türkiye'ye geri dönüş yaptı. 
Para dergisinden İdil Taraklı'nın haberine göre, 2002'den beri aynı kurumda olan Kaya, karşılıklı bir anlaşma ile Saxo Bank'la yollarını ayırma kararı almış. Yurt dışından ciddi teklifler alan Kaya, ancak Türkiye'den ayrılmak istemiyormuş. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Türkiye'de kendisinden yeni bir sürpriz bekleniyor. Bu arada Saxo Capital Markets'de Egemen Kaya'nın yerine henüz bir atama yapılmamış. Yerine Türkiye ofisinden bir atama yapılmayacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goker Nanecik25 Ağustos 2015 13:51

    çok dogru ve yerinde bir karar. Egemen Kaya yerine Savas bey de harika bir secim. Kendisi son derece basarili ve saygin bir kisidir