E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK, Anel'de duruma el koydu ---

SPK, Anel'de duruma el koydu

SPK, Anel'de duruma el koydu
13 Ekim 2015 - 13:10 borsagundem.com

Borsagundem.com'un yazdığı Anel'in 31 markasını 500 bin liraya devretme kararı SPK'dan döndü. Yeniden değerleme yapılacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Anel Telekom’un 31 markasını Anel Elektrik’e 500 bin liraya devretmesine izin vermedi. Şirketin, uluslararası değerleme standartları kapsamında değerleme yapması için Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Değerlendirme Komitesi’ne başvurmasını istedi. SPK’nın kararı borsagundem.com’un konuyla ilgili haberlerinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha doğrular nitelikte.  
 
BORSAGUNDEM.COM GÜNDEME TAŞIMIŞTI
 
Borsagundem.com’un haberinden sonra Anel Telekom’un bünyesindeki 31 markayı Anel Elektrik’e 500 bin lira gibi oldukça düşük bir rakama devretmesi sektörde yeni bir tartışma başlatmıştı. Patron Rıdvan Çelikel, yüzde 9 oranında ortağı olduğu Anel Telekom’un içerisindeki 31 markayı yüzde 59 oranında ortağı olduğu Anel Elektrik’e devretmişti. Anel markasının yurt içi ve yurt dışı piyasalarda tanınırlığı çok yüksek markalar olduğu biliniyor. Ayrıca Anel Telekom halka arz edilirken izahnamede Aneltech, Anel Grup, Anel, Anelsis ve Aneltem markalarına sahip olduğu yatırımcılara beyan edilmişti.
 
BRAND FINANCE’NİN BİÇTİĞİ DEĞER YAKLAŞIK 30 MİLYON DOLAR

Brand Finance tarafından yapılan 'en değerli markalar araştırması' sonuçlarına göre 2012 yılında Türkiye’nin en değerli 83. markası olan Anel Elektrik 19 milyon dolar, listede 85. sırada yer alan Anel Telekomünikasyon ise 17 milyon dolar marka değerine sahip. 2013 yılında ise Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında olmaya devam eden Anel Elektrik’in marka değeri de 15 milyon dolar.
Dünyanın en önemli marka değerleme şirketinin yaptığı analizler sonucunda iki şirkete yaklaşık 30 milyon dolara yakın marka değeri biçiliyor.
 
ŞİRKETİN YAPTIRDIĞI DEĞERLEME RAPORLARI KABUL GÖRMEDİ

Değerli markaların 500 bin lira gibi oldukça düşük bir rakama devredilmesi kararını inceleyen SPK, dün yaptığı açıklamada, Artıdeğer Uluslararası Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ, Yorum YMM ve Bağımsız Denetim AŞ ve Aday Bağımsız Denetim ve SMM AŞ tarafından hazırlanmış olan marka değerleme raporlarında Anel markasının değerlemelerinin doğru olmadığını belirterek, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Değerlendirme Komitesi tarafından yeni bir değerleme yapılmasını talep etti.
Bu arada SPK, Anel Yanı paylarının yüzde 7.5 oranındaki kısmının devrinin kontrol primi ödemesine dayanak teşkil edecek bir devir olmadığına kanaat getirdi.
 
KARAR BUNDAN SONRA YAPILACAK BENZER İŞLEMLER İÇİN EMSAL NİTELİĞİNDE
 
Borsagundem.com’un haberlerini destekleyen SPK kararının, bundan sonra benzer işlem yapmak isteyecek şirketler için de emsal niteliğinde olduğu belirtiliyor.
Tüm yatırımcıları rahatlatan karar sonrası gözler Türkiye Sermaye Piyasası Birliği Değerlendirme Komitesi’ne çevrilmiş durumda…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,70
En Yüksek: 21,50
En Düşük: 20,40
Değişim 0,39 %
FK: 0,00
PD / DD: 4,97
İşlem Hacmi 29.590.853
Toplam Adet: 1.418.653
Ağırlıklı Ort.: 20,91
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)