E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de petrol stokları düşüşte---

ABD'de petrol stokları düşüşte

ABD'de petrol stokları düşüşte
07 Mayıs 2015 - 07:37 borsagundem.com

ABD’de petrol stokları 4 aydan bu yana ilk kez düşüş göstererek arz fazlasının hafiflediğine işaret etti

ABD’de petrol stokları, rafinerilerin yılın bu zamanından rekor miktarda petrol işlemeleri ile 4 aydan bu yana ilk kez gerileme gösterdi. Stoklardaki düşüş arz fazlasının sona erdiğini beklentilerini destekledi.

Energy Information Administration’ın (EIA) Çarşamba günü açıkladığı verilere göre stoklar, geçtiğimiz hafta 3.88 milyon varil geriledi. Rafineriler 9 hafta içerisinde 8. kez faaliyetlerini artırdılar. Petrol ithalatı ise 1 yıla yakın bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Londra’daki enerji araştırma firması WTRG Economics ekonomistlerinden James Williams,”Gelecek aylarda daha fazla düşüş göreceğiz. Önümüzdeki birkaç haftada fiyatların yükselme potansiyeli var” dedi.

Petrol Mart ayında gördüğü 6 yılın en düşük seviyesinden yüzde 40’tan fazla toparlandı. Fiyatlardaki yükselişte üretimdeki yavaşlamanın arz fazlasının hafifleteceği spekülasyonları etkili oldu. EIA, total stokların 1 Mayıs’ta sona eren hafta da 487 milyon varile indiğini belirtti. Ancak arz hala bir yıl önceye göre 90 milyon varil daha yüksek seviyede seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)