E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 dolar civarında---

Altın 1200 dolar civarında

Altın 1200 dolar civarında
28 Nisan 2015 - 08:35 borsagundem.com

Altın, üç ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirmesinin ardından 1,200 dolar civarında tutunuyor

Altın, ABD ekonomisine ilişkin karışık verilerin gelmesi ile birlikte, Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısı öncesi, yaklaşık üç ayın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından, ons başına 1,200 dolar civarında tutundu. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,202.15 doalrdan, bugün Singapur saati ile 11:15'te 1,201.52 dolara geldi. Metal dün yüzde 2 ile 30 Ocaktan bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Altın Şanhay'da değer kazandı. 

Altın Pazartesi günü, Fed'in faiz artırımı için daha uzun bir süre bekleyebileceği spekülasyonunun doları yedi haftanın en düşük seviyesine indirmesinin ardından değer kazandı. Yüksek faizler, yatırımcıların hisse senetleri gibi, daha yüksek getiri beklentisi olan varlıklara yönelmesine neden oluyor. Geçen hafta ABD'de açıklanan verilerin işletme yatırımlarının düştüğünü ve birinci el konut satışlaarının tahmin edilenden daha fazla gerilediğini göstermesinin ardından, yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak olan ilk çeyrek büyüme rakamını dikkatle inceleyecek.

Singapur'da Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "İki gün sürecek FOMC toplantısı bugün ABD'de başlayacak ve para politikasına ilişkin önemli açıklama öncesi, altın muhtemelen fazla hareket etmeyecek," dedi ve "Altının 1,200 doalr seviyesinden fazla sapmasını beklemiyoruz" şeklinde görüş bildirdi. 

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Çarşamba günü açıklanacak verinin, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 büyüdüğünü göstermesi bekleniyor. 

Faizleri Artırılması

Fed, daha öncei açıklamasında, bu haftaki toplantısında faiz artırımına gitmeyeceğini kaydederken, politika yapıcılar Haziran ayı için açık kapı bıraktı. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), iki ghün süren toplantısının ardından, Çarşamba günü Washington'da bir açıklama yapacak. 

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, Pazartesi günü yüzde 2.4 artış gösterdikten sonra, yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,201 doalra indi. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı, Pazatesi günü 235.01 yuan ile 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, yüzde 1.5 yükselerek 240.38yuana (ons başına 1,204.90 dolar) ulaştı.

Spot gümüş, dün yüzde 4.3 ile 16 Ocak'tan bu yana en hızlı artışını göstermesinden sonra yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 16.3781 dolara indi. Platin yüzde 0.3 geri çekilerek ons başına 1,144.25 dolara inerken, palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 777.95 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)