E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 dolar seviyesinde---

Altın 1200 dolar seviyesinde

Altın 1200 dolar seviyesinde
06 Mart 2015 - 08:51 borsagundem.com

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi 1.200 dolar civarında dalgalanıyor

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan aylık istihdam verileri öncesi, yatırımcıların ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerini değerlendirmeleri ile birlikte, 1,200 dolar civarında seyretti ve haftayı kayıpla geçmeye yöneldi. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,198.40 doalrdan bugün Singapur saati ile 12:47'de 1,200.01 doalra geldi. Fiyatlar dün 2 ocak'tan bu yana ilk kez 1,200 dolar seviyesinin altında kapandı. Altın bu hafta yüzde 1.1 değer kaybetti ve son altı haftada beşinci kez kez düşüşe yöneldi. 

Yatırımcılar, Fed'in sıfır seviyesi yakınındaki faizi ne zaman yükseltmeye başlayacapına ilişkin ipuçları bulabilmek içinn ekonomik verileri dikkatle izliyor. Bugün açıklanacak olan verilerin, ABD'de işverenlerin Şubat ayında önceki aya göre daha az kişiye iş sağladığını göstermesi beklenirken, işsizlik oranının yüzde 5.6'ya düşmesi öngörülüyor. ABD merkez bankası faiz artırımlarının zamanlamasına odaklanırken, Avrupalı politika yapıcılar teşvikleri artırıyor. Bu durum, doların en az 10 yılın en güçlü seviyesine çıkmasına yardımcı olurken, euro ile fiyatlanan altın üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)