E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 doların altında---

Altın 1200 doların altında

Altın 1200 doların altında
05 Mayıs 2015 - 09:04 borsagundem.com

Altın, bu hafta açıklanacak ve faiz beklentileri üzerinde etkili olabilecek ABD istihdam verisi öncesi 1.200 doların altında tutundu

Altın, Cuma günü açıklanacak olan ve Fed'in ne zaman faiz artırımına gideceğine ilişkin işaretler vermesi beklenen ABD istihdam verileri öncesi, ons başına 1,200 doların altında tutundu. 

Spot altın yüzde 0.1 düşüşle, Singapur saati ile 11:41'de, ons başına 1,187.04 dolara geriledi. 

Altın geçen hafta, Fed'in ABD büyümesinin sıçrama yapacağını kaydetmesinin, karışık gelen veriler ile birlikte faiz artırımlarının ötelenebileceği spekülasyonunu zayıflatmasının ardından, bu yılki kazançlarını geri verdi. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının faizleri artırmadan önce ücretlerin artmakta olduğuna ilişkin daha fazla işaret beklemesi gerektiğini kaydederken, diğer iki Fed yetkilisi, geçen haftaki açıklamalarında, merkez bankasının herhangi bir toplantısında faiz artırımına gitmeye haır olduğunu söyledi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları altı haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutundu. 

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Piyasa bu hafta açıklanacak olan ABD istihdam verisinde odaklanmaya devam ediyor" dedi ve "Zayıf bir veri altını 1,200 doların üzerine itebilir" şeklinde görüş bildirdi. 

ABD'de Cuma günü TSİ 15:30'da açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 230,000 artması bekleniyor. Bu veri Mart ayında 126,000 artmıştı. İşsizlik oranının ise, aynı dönemde, yüzde 5.5'ten yüzde 5.4'e gerilemesi öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)