E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 5 yılın dibine yakın---

Altın 5 yılın dibine yakın

Altın 5 yılın dibine yakın
26 Kasım 2015 - 07:53 borsagundem.com

Altın, Fed'in faiz artırımının kesinleşmesi beklentisi ile düşüş eğiliminde

Altın, ABD ekonomik verilerinin, yeniden yatırımcıların dikkatlerini fiyatlara destek sağlayan Orta Doğu'daki gerginlikten, Fed'in ne zaman faiz artırımına başlayacağına çevirmesinin ardından, son beş yılın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,071.12 dolardan bugün Singapur saati ile 08:53'de 1,071.55 dolara geldi. Metal dün yüzde 0.4 düştü. Salı günü Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından sıçrama yapan fiyatlar, 18 Kasım'da 1,064.55 dolar ile Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisinin yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltması ile birlikte, fiyatlar bu ayı kayıpla geçmeye yöneldi. ABD'de işletme ekipmanları siparişleri Ekim ayında ekonomistlerin tahminlerinden daha fazla yükseldi ve işsizlik başvuruları geçen hafta son bir ayın en düşük seviyesine indi. Halen, Atlanta Fed'in GDPNow (GSYİHŞimdi) izleme modeli, dördüncü çeyrek için büyüme tahminini, 25 Kasım'da, bir hafta önceki seviyesi olan yüzde 2.3'ten yüzde 1.8'e indirdi.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Dün açıklanan verilerden bazıları Aralık ayında Fed'in faiz artırımına gideceği beklentilerini destekliyor, ancak bu bütünüyle iyi bir haber değil," dedi ve "Diğer taraftan bakıldığında, faiz artırımı altın piyasasında büyük ölçüde fiyatlandı" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)