E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolar baskısıyla düşüşte---

Altın dolar baskısıyla düşüşte

Altın dolar baskısıyla düşüşte
28 Mayıs 2015 - 08:30 borsagundem.com

Altın, ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisinin doları desteklemesi ile birlikte 2 haftanın en düşük seviyesi civarında seyretti

Altın, ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisinin doları güçlendirmesi ve bunun sonucu altına yönelik alternatif yatırım talebinin zayıflaması sonucu, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında dalgalandı.

Spot altın, Çarşamba günkü seviyesi olan ons başına 1,188.09 dolardan bugün Singapur saati ile 10:47'de 1,188.42 dolara geldi. Metal dün 1,183.82 dolara kadar inerek, 12 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Altın Mayıs ayında, ilk iki haftadaki düşüşün ardından sonraki iki haftadaki yükselişler nedeniyle, fazla değişiklik göstermedi. Şanghay'da fiyatlar düşüşünü beşinci güne taşıdı. 

Altın, Fed'in faizleri 2006'dan bu yana ilk kez bu yıl artıracağı beklentilerinin güçlenmesi sonucu, yıl başından bu yanaki kazancını yüzde 0.4'e daralttı. ABD'de bugün açıklanacak olan verinin, işsizlik başvurularının geçen hafta düştüğünü göstermesi bekleniyor. Bu veri bu şekilde çıkarsa, ABD ekonomisindeki iyileşme ile birlikte, borçlanma maliyetlerinin artırılması için durumu güçlendirecek. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, son dört günde yükselerek son bir ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, fazla değişmedi. 

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Doların yönü altının kısa vadeli yönü konusunda önemli bir faktör olacak," dedi ve "Altın kısa vadede, 1,180 dolarda bulunan bir sonraki psikolojik destek seviyesi ile birlikte, zayıf kalabilir" şeklinde görüş bildirdi. Destek seviyeleri teknik analizde, alım emirlerinin yoğunlaştığı alanları işaret ediyor.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,188.40 dolara çıktı. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 gerileyerek 237.33 yuana (ons başına 1,190.21 dolar) indi. 

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.723 dolara yükseldi ve bu ayı yüzde 3.5 kazançla geçmeye hazırlanıyor. Platin Çarşamba günkü seviyesi olan ons başına 1,118.75 dolardan 1,120.31 dolara geldi ve üst üste üçüncü ayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Palladyum yüzde 0.1 artarak ons başına 786.65 dolara çıktı ve yükselişini ikimci aya taşımaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)