E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
03 Eylül 2015 - 21:30 borsagundem.com

Altın, Draghi'nin açıklamalarının ardından dolarda yükseliş sonrası değer kaybetti

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik programının boyutunu genişletmeyi planlamasının doları ve küresel hisse senetlerini güçlendirmesi ve bunun sonucu metale yönelik yatırımcı talebinin artması ile birlikte, bir haftanın en büyük düşüşüne yöneldi. 

ABD ve Avrupa hisse senetleri, AMB Başkanı Mario Draghi'nin politika yapıcıların yavaşlayan büyüme riskini dengelemek için teşvikleri artırabilceğini işaret etmesinin ardından ralli yaptı ve euro iki haftanın en düşük seviyesine indi. Bloomberg dolar spot endeksi 12 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın Ağustos ayında, hisse sentlerindeki gerileme ve Çin'in yuanı beklenmedik bir şekilde devalüe etmesini metale yönelik güvenli liman alımlarını desteklemesinin ardından, Mayıs ayından bu yana ilk aylık kazancını gerçekleştirdi. Ancak altın, güçlenen ABD ekonomisinin Fed'in para politikasını sıkılaştırmaya yönelteceği beklentilerini güçlendirmesinin etkisiyle bu kazancının bir kısmını geri verdi. Zira yüksek faiz bekletnisi, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Cuma günü açıklanacak olan Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisinin dördüncü ay üst üste 200,000'in üzerinde artması bekleniyor. 

Toronto'da TD Securities emtia strateji müdürü Bart Melek, "Altın dolarda güçlenmeye tepki verdi ve bu Draghi'nin konuşmasından sonra oldu, "Dolar bazında altın gerçekten de ABD doları oyunu. Bu yüzden dolar güçlendi ve bu altının düşmesine neden oldu" şeklinde görüş bildirdi. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piysasında, yüzde 0.8 düşerek ons başına 1,124.40 dolara indi ve 26 Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşüne yöneldi. Fiyatlar dün yüzde 0.5 gerilemişti. 

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilre göre, Çarşamba günü 0.9 ton düşerek 1,520.5 tona geriledi. Varlıklar 2009'dan bu yana en düşük seviyesi yakınında.

Aralık vadeli gümüş kontratları yüzde 0.1 düşerek ons başına 14.655 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)