E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları geriledi---

Altın fiyatları geriledi

Altın fiyatları geriledi
03 Haziran 2015 - 21:24 borsagundem.com

Altın, yatırımcıların altın destekli ETF'lerdeki varlıkları satmaları ile değer kaybetti

Altın, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklarını 2009'dan bu yana en düşük seviyeye indirmeleri ile birlikte değer kaybetti.

Spot altın, gün içinde ons başına 1,195.57 dolara kadar düştükten sonra, yüzde 0.4 düşerek, Londra saati ile 15:19'da 1,188.52 dolara geriledi.

Yatırımcılar, altın destekli fonlardaki varlıklarını, ABD'de Çin'e, yükselen hisse senetlerinin talebi düşürmesi ve ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisinin doları yükseltmesi ile birlikte, azalttı. Metal bu yıl, yatırımcıların Fed'in ne zaman faiz artırımına gideceğini anlayabilmek için ABD verilerini ve politika yapıcıların yorumlarını hazmetmeye çalışması ile birlikte, yüzde 0.5 yükseldi. Fed Guvernörü Lael Brainard, dün yaptığı açıklamada, güçlü dolar, Avrupa ve Çin'deki zayıflık ve petrol fiyatlarındaki düşüşü işaret ederek, "İlave veriler ekonomik ivmeyi açıklığa kavuştururken, gözleyerek beklemekte fayda var," dedi.

Kopenhag'daki Danske Bank A/S kıdemli analisti Jens Pedersen, "Piyasanın genel görünümü altından uzaklaşarak tahviller ve kontratlar doğrultusunda görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Brainardîn yorumları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın 22 Mayıs'ta yaptığı konuşma ile zıtlıklar içeriyor. Yellen, sözkonusu konuşmasında, ekonominin ilk çeyrekten sonra toparlanmasını beklediğini ve bunun da bu yıl faiz artırımına gidilmesini uygun hale getirdiğini söyledi. Yetkililer, işgücü piyasasında daha fazla iyileşme görmek ve enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan hedefine doğru hareket edeceğinden emin olmak gerektiğini kaydediyorlar.

Yatırımcılar, altın destekli exchange traded fonlarında (ETF) beş gün üst üste satış yaptılar ve bunuın sonucunda altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü itibariyle yüzde 0.3 azalarak 1,594.01 tona indi.

Ağustos vadeli altın varlıkları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,191 dolara geriledi. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı, Salı günkü seviyesi olan 237.40 yuandan 237.45 yuana (ons başına 1,191.77 dolar) geldi.

Spot gümüş yüzde 0.8 gerileyerek, Salı günkü seviyesi olan ons başına 16.7995 dolardan 16.6644 dolara geldi. Platin ons başına 1,112.26 dolarda yatay seyrederken, palladyum ons başına yüzde 0.6 geriledi ve 763.22 dolar seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)