E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında neler bekleniyor?---

Altın fiyatlarında neler bekleniyor?

Altın fiyatlarında neler bekleniyor?
04 Ağustos 2015 - 13:31 borsagundem.com

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk, düşüş dalgasının sürebileceğini söyledi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatında doların güçleneceği endişesinin devam ettiğini belirterek, Cuma günü ay sonu kontrat işlemleri ve hafta sonu riskiyle yükselen altın fiyatının, dün yeniden düşüş eğilimine girdiğini ifade etti. Yıldırımtürk, hafta içinde ABD'de açıklanacak ekonomik verilerin şekilleneceğini aktararak, "Bu sabah Uzakdoğu ve Asya borsalarında euro/dolar 1,0930-1,0950 bandında işlem görürken, altın fiyatı da 1080,30-1086,10 Dolar/Ons aralığında işlem gördü. Anılan borsaların kapanışına doğru euro/dolar 1,0945’den işlem görürken, altının ons fiyatı da 1083,50 dolardan işlem görüyordu" bilgisini verdi. "Düşük küresel büyüme endişesinin emtia ve endüstriyel metal fiyatlarını baskılaması, altın ve diğer kıymetli metal fiyatlarının gerilemesinde etkili oluyor" diyen Yıldırımtürk, altın fiyatının doların güçleneceği endişesiyle bugün dar aralıkta sıkışık seyir izlese bile haftanın geri kalanında aşağı yönlü dalgalı seyrini sürdüreceğini vurguladı. Yıldırımtürk, teknik olarak altın fiyatının 1085 dolar desteğinin aşağısında kaldığı sürece ilk etapta 1080 dolar ve 1077 dolar desteğini görebileceğini belirterek, altın fiyatının 1085 doların üzerinde 1087-1092 dolarda kısa vadeli dirençlerinin bulunduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle04 Ağustos 2015 13:45

    yani bu anlatılanlara aziz nesinlik insanlar inanır altın nasıl düşmüş altını otuz tl den götürdünüz oralara altın hala yüksek ve buralarda bir on sene daha kalır otuz dan alanlar milletin eline verdi ve vermeye de devam ediyor