E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kayıpları genişletiyor---

Altın kayıpları genişletiyor

Altın kayıpları genişletiyor
01 Mayıs 2015 - 14:50 borsagundem.com

Altın, ABD’de işsizlik maaşı başvurularındaki gerilemenin ardından 8 haftanın en büyük düşüşünü genişletiyor

Altın, ABD’de işsizlik maaşı başvurularındaki gerilemenin Fed’in faiz artırımı görünümünü desteklemesinin ardından 8 haftanın en büyük düşüşünü genişletiyor.

Kıymetli metal ABD’de işsizlik maaşı başvurularının 15 yılın en düşüğünde olduğunu gösteren verinin ardından Perşembe günü Nisan ayı kazançlarını sildi. Altın, karışık gelen ABD verilerinin etkisiyle ekonomistlerin Fed’in faiz artırım tarihiyle ilgili beklentilerini ötelemeleri sonrasında 28 Nisan’da 3 ayın en yüksek seviyesini gördü.

İşsizlik maaşı başvurularındaki düşüş, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ekonomideki durağanlığın geçici olduğu yönündeki değerlendirmesini doğrular nitelikte. Faiz oranlarının yükselmesi, genellikle sadece fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının çekiciliğini azaltıyor.

Spot altın, yüzde 0.3 gerileyerek Londra saati ile 10:28’de ons başına 1,180.26 dolardan işlem gördü. Metal Perşembe günü yüzde 1.7 ile 6 Mart’tan bu yana en büyük düşüşü gösterdi. Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.2 değer kaybederek New York Comex’te 1,179.50 dolardan alıcı buldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 47 altında seyrediyor.

Fed bu hafta yaptığı açıklama ile ABD ekonomisinin “ılımlı bir hıza” ivmeleneceğini belirtti ve böylece faiz artırımlarının 2016’ya ertelenebileceği spekülasyonlarını engelledi.

Altın destekli exchange-traded fonlardaki (ETF) varlıklar yükselişi 3. güne taşıyor. Altın varlıkları yüzde 0.8 artarak 1,625.1 tona ulaştı.

Spot gümüş yüzde 0.2 değerlenerek ons başına 16.1847 dolar oldu. Gümüş Perşembe günü yüzde 2.4 ile Şubat ayından bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Fiyatlar yine de bu hafta yüzde 2.9 ile Mart’tan bu yana en büyük yükselişi kaydetti. Platin  yüzde 0.7 gerileyerek ons başına 1,137.25 dolara geldi. Paladyum yüzde 0.2 değer kaybı ile ons başına 776.10 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)