E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın toparlanıyor---

Altın toparlanıyor

Altın toparlanıyor
30 Ocak 2015 - 08:05 borsagundem.com

Altın, iki haftanın en düşük seviyesinden yükseldi ve haftalık kaybını daralttı

Altın, iki haftanın en düşük seviyesinden başlattığı yükselişini genişletti ve Kasım ayından bu yana en büyük haftalık kaybını bir miktar daralttı.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,262.07 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:30'da 1,261.06 dolara geldi. Fiyatlar bu haftayı yüzde 2.6 kayıpla geçmeye yöneldi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Avrupa ve Asya'da yetkililerin yavaşlayan ekonomiler ile mücadele etmek için teşvikleri artırmaya yönelirken, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2011'den bu yana en büyük aylık artışını gerçekleştirmeye yöneldi. Fiyatlar Perşembe günü, ABD'de işsizlik başvurularının yaklaşık 15 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından düşerken, kapanış 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kaldı.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, bilgilendirme notunda, "Altın üzerindekis atış baskısı, 1,253 doalrdaki 200 günlük hareketli ortalamanın yakınında destek bulması ile birlikte azaldı," dedi ve "Bu seviyenin kırılması, yeni satışları davet edebilir" şeklinde görüş belirtti.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Ocak ayını yüzde 4.1 artışla geçmeye ve son altı ayda ilk aylık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi ve Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de işsizlik başvuruları, 24 Ocak ile biten haftada, 43,000 düşerek 265,000'e indi ve Nisan 2000'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg'in tüketici konforu endeksi, 25 Ocak ile biten haftada, Temmuz 2007'den bu ayan en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)