E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın veriler sonrası yükseldi---

Altın veriler sonrası yükseldi

Altın veriler sonrası yükseldi
27 Ocak 2015 - 21:08 borsagundem.com

Altın, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri verisindeki düşüşün ardından değer kazandı

Altın vadeli kontratları, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişlerindeki hızlı düşüşün, diğer ekonomilerdeki zayıflamanın ABD ekonominin büyümesi üzerinde baskı oluşturduğunu işaret etmesi ve bunun da güvenli liman alımlarını desteklemesi sonrası yükseldi. 

Dayanıklı tüketim malları (ömrü en az üç yıl olan mallar) siparişleri, Aralık ayında yüzde 3.4 düşerek, Ağustos ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. Ekonomideki yavaşlama, Fed'i faiz artırımlarını beklemeye almaya yöneltebilir. Fed politika yapıcıları bu hafta bir araya gelecek. 

BMO Capital Markets Corp. emtia ürünleri işlemleri direktörü Tai Wong, "Dayanıklı tüketim malları rakamları, aşağı yönlü revizyonlarla birlikte oldukça zayıftı, bu nedenle, Fed'im faiz artırımını öteleyeceği beklentisi güçlendi," dedi ve "Faiz artırımlarının ötelenmesi, dolar bazında fiyatlanan, altın dahil diğer varlıklar için yukarı yönlü bir faktör" şeklinde görüş bildirdi. 

Altın bu yıl, yavaşlayan ekonomilerin politika yapıcıları büyümeyi desteklemek için yeni yollar bulmaya zorlaması ile birlikte, yüzde 8'in üzerinde artış gösterdi. Euro dolar karşısında, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) geçen hafta varlık alım programını ülke tahvillerini de ekleyerek genişletmesi sonrası 11 yılın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü ve bu durum, değeri düşen para birimlerine alternatif olarak altına gelen talebi destekledi. 

Nisan vadeli altın, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 değer kazanarak, New York saati ile 09:20'de ons başına 1,287.80 dolara çıktı. Fiyatlar önceki üç haftada yukarı yönde hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)