E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Yellen ile düşüşte---

Altın Yellen ile düşüşte

Altın Yellen ile düşüşte
07 Mayıs 2015 - 11:32 borsagundem.com

Altın, istihdam verisi öncesi Yellen'ın açıklamalarının ardından değer kaybetti

Altın, olası ABD faiz artışı sonrası tahvil faizlerinde keskin yükseliş olabileceği spekülasyonunun talebi azaltması sonucu düşüşünü daha da genişletti. 

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,186.84 dolara kadar indikten sonra, Singaopur saati ile 13:49'da 1,188.35 dolara geldi. Altın şanghay'da iki gün süren yükselişini sonlandırdı.

Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, faiz artırıldığı zaman tahvil faizlernde "keskin bir yükseliş" olabileceğini kaydetti. Bu durum, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesinin azalmasına neden olabilir. Faizler, Fed'in uyguladığı üç turluk büyük çaplı varlık satışlarının etkisi ile düşük seviyelerde kaldı. ABD'de yarın açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 230,000 artması bekleniyor. Bu veri Mart ayında 126,000 artmıştı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Yellen'ın tahvil faizlerinde keskin bir artışın olabileceği şeklindeki yorumu altın üzerinde baskı oluşturmaya devam etti," dedi ve "İhtimal, nisan ayında tarım dışı istihdamın yüksek çıkacağı şeklinde" yorummunda bulundu.

Yellen Çarşamba günkü açıklamasında, faizi Aralık 2008'den bu yana sıfır seviyesinden tutmasından dolayı, Fed'in finansal istikrara yönelik tehditler konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,188 dolara geriledi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gramı yüzde 0.5 kayıpla 237.59 yuana (ons başına 1,191.14 dolar) geriledi.

Spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 16.4745 dolara indi. Platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,142.03 dolara gerilerken, palladyum yüzde 0.4 kayıpla ons başına 790.63 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)