E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında 2 yılın en hızlı aylık kaybı---

Altında 2 yılın en hızlı aylık kaybı

Altında 2 yılın en hızlı aylık kaybı
30 Temmuz 2015 - 07:09 borsagundem.com

Altın, Fed'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına yaklaşması ile birlikte son 2 yılın en hızlı aylık kaybına hazırlanıyor

Altın, ABD merkez bankası Fed'in 2006'dan bu yana gerçekleştreceği ilk faiz artırımına yaklaşması ile birlikte, son iki yılın en büyük çaplı aylık kaybına hazırlanıyor.

Fed politika yapıcıları dün akşam tamamladıkları iki gün süren toplantılarında faiz artırımının zamanlamasına ilişkin bir işaret vermekten kaçınırken, iyileşen ekonomi ortamında istihdam artışlarını "sağlam" olarak değerlendirdi. Piyasa faiz artırımının eylül ayında yapılmasını bekliyor.

Altın geçen hafta 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından bu ayı yüzde 6.5 kayıpla geçmeye ve haziran 2013'ten bu yana en büyük aylık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Metal Singapur saati ile 09:40'ta ons başına 1,096.51 dolar seviyesinde seyrediyrdo ve bu Cuma kapanışının yalnızca yüzde 0.3 altında.

Melbourne'de IG Ltd. piyasalar stratejisti Evan Lucas, "Yatay bir seyir vardı," dedi ve "Fed'in ağzı çok sıkıydı ve altın konusunda heyecana kapılmak çok zor. Dünyanın diğer taraflarında daha fazla değer var" şeklinde görüş bildirdi.

Faizlerdeki artış, yatırımcısına tahvillerde olduğu gibi faiz ödemesi yaomayan ve hisse senetleri gibi getiri sağlamayan altının cazibesini azaltıyor. Yatırımcıların, altın destekli exchange traded fonlarındaki altın varlıklarını bu ay yüzde 3.4 azalttı ve bu Aralık 2013'ten bu yana en hızlı düşüşü işaret ediyor.

Fed politika yapıcıları, tam istihdama doğru gidiş konusunda hoşnut olduklarını kaydettiler ve faiz artırımına gitmeden önceki ek artışları tanımlamak için bir sözcük kullandılar: "biraz".

New York'ta HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, Fed'in açıklamasından sonra yaptığı değerlendirmede, "Altın muhtemelen, yukarı yönde psikplojik 1,100 dolar civarındaki direnç ile birlikte, kısa vadede zayıf kalacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)