E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında Fed baskısı arttı---

Altında Fed baskısı arttı

Altında Fed baskısı arttı
31 Temmuz 2015 - 08:13 borsagundem.com

Altın, güçlü çıkan ABD verilerinin Fed'in bu yıl faiz artırımına gieceği beklentilerini kuvvetlendirmesinden olumsuz etkileniyor

Altın, ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde büyümesini hızlandırması ve bunun sonucu Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceği beklentilerinin kuvvetlenmesi sonucu, son iki yılın en güçlü aylık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek, Singapur saati ile 11:31'de ons başına 1,085.45 dolara geriledi. Metal bu ay yüzde 7.4 değer kaybetti ve geçen hafta 1,077.40 dolar ile Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dolar fazla değişmedi ve Fed'in gelecek toplantıda faiz artırımına gideceği spekülasyonunun daha da güçlenmesi ile Ocak ayından bu yana en iyi aylık performansını gerçekleştirmeye yöneldi. Yüksek faizler, yatırımcısına rakip yatırım araçları tahviller ve hisse senetleri gibi faiz ödemeyen ya da getiri sağlamayan altının cazibesini azaltıyor.

Melbourne'de  National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "Altın fiyatları, gelecek yılın ikinci yarısına kadar, bu noktadan aşağı bir seyir izleyecek," dedi ve fiziki talebin zayf olduğu bir ortamda, faiz artırımı görünümüne bağlı olarak doların güçlenmesi ile birlikte altının düştüğünü sözlerine ekledi.

En fazla açık pozisyona (open interest) sahip olan Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 kayıpla ons başına 1,084.60 dolara indi.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 14.7054 dolara geriledi. Platin yüzde 0.4 düşüşle ons başına 985.74 dolara inerken, palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 620.35 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)