E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol 60 doların altında---

Brent petrol 60 doların altında

Brent petrol 60 doların altında
06 Temmuz 2015 - 21:18 borsagundem.com

Brent petrol, Yunanistan referandumunun istikrar endişesi yaratması ile varil başına 60 doların altında geriledi

Brent petrol, referandum sonuçlarının Euro Bölgesi’nde istikrarsızlığa yol açacağı spekülasyonları ile Nisan ayından bu yana ilk kez varil başına 60 doların altına geriledi.

Petrol vadelileri, Londra’da yüzde 3.5 gerileyerek 3 aydan bu yana en düşük seviyeyi gördü. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’la nükleer bir anlaşma sağlanmasının yakın olduğu sinyalini verdi.

Petrol geçtiğimiz hafta Mart ayından bu yana en büyük düşüşü gösterdi. Petroldeki düşüşte, Yunanistan tehdidinin Avrupa’nın ekonomik istikrarını ve büyümesini tehdit ettiği spekülasyonu etkili oldu. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) en büyük dördüncü üreticisi İran, yaptırımların kaldırılması halinde petrol ihracatını 6 ay içerisinde 2 katına çıkarabileceğini belirtti.

Sydney’deki CMC Markets baş analisti Ric Spooner, “Yunanistan’daki durum talep üzerinde olumsuz etki yaratıyor. İran ile nükleer anlaşma sağlanması arzın artacağı beklentileri ile negatif bir risk teşkil ediyor” dedi.

Ağustos vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, New York saati ile 11:32'de 2.02 dolar veya yüzde 3.4 gerileyerek varil başına 58.30 dolar oldu.

Ağustos vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde 2.86 dolar veya yüzde 5 düşüş ile varil başına 54.07 dolardan alıcı buldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 4.23 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)