E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'in talep düşüklüğü metalleri düşürdü---

Çin'in talep düşüklüğü metalleri düşürdü

Çin'in talep düşüklüğü metalleri düşürdü
24 Kasım 2015 - 08:52 borsagundem.com

Nikel, Çin talebinin azalmasıyla 2003’ten bu yana en düşük seviyesine indi

Nikel, üreticilerin Çin talebindeki yavaşlamaya karşı yeterince çaba harcamadıkları endişesi nedeniyle metallerin uzun yılların düşük seviyelerinde işlem görmesiyle on yıldan uzun bir sürenin dip seviyesine indi. Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd. hisse senetleri 10 yılın en düşüğüne geldi.

Paslanmaz çelik yapımında kullanılan metal, bu yıl yüzde 46 değer kaybederek Mayıs 2003’ten bu yana görülen en düşük seviyesine indi ve Londra Metal Borsası’nda (LME) en kötü performansı gösterdi. Bloomberg’ün madencilik hisse senetleri göstergesi yedi yılın en düşüğüne yakın seyrederken, bakır, alüminyum ve çinko 2009’dan beri görülmeyen seviyelerden işlem görüyor.

“Metallerin yönü bu yılsonuna kadar muhtemelen aşağı olacak. Birçok anahtar unsurdan bir tanesi Çin’in yavaşlamaya devam etmesi ve yakın bir zamanda toparlanma işaretinin olmaması” dedi.

Altı metali içeren LME Endeksi, bu yıl yüzde 28 düşerek küresel finansal krizden beri en kötü yıllık kaybını gerçekleştirdi. Düşüşte, Çin’in 25 yılın en yavaş büyümesini kaydetmesi etkili oldu. Goldman Sachs Group Inc., üretimdeki son kesintilerin fiyatları kurtarmak için yeterli olmadığını ve Çin’den gelecek ciddi bir talep artışı olması gerektiğini aktardı. Bank of America Corp., bakırda arz fazlasına son vermek için 500,000 ton kesinti olması gerektiğini tahmin ediyor.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)