E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.78 TL'nin altına geriledi---

Dolar 2.78 TL'nin altına geriledi

Dolar 2.78 TL'nin altına geriledi
05 Ağustos 2015 - 15:25 borsagundem.com

Fed'in Eylül'de faiz artırabileceğine yönelik beklentiyle 2,79'u aşan dolar, Fed yöneticisi Powell'ın açıklaması ve zayıf istihdam verisiyle geriledi

ABD Merkez Bankası'nın 10 yıllık bir aranın ardından ilk faiz artışını önümüzdeki ay başlayabileceğine ilişkin güçlenen açıklamalar küresel piyasalarda doların geniş çapta değer kazanmasını sağlarken dolar/TL'de buna paralel güne yükselişle başladı. Dolar/TL dün akşam işlem gördüğü 2.77'li seviyelerden Fed beklentileriyle bu sabah 2,79'un üzerine yükseldi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Powell'ın “Eylül ayında faizleri artırıp artırmamaya henüz karar vermedik” açıklamasıyla dolar 2,78'in altına geriledi. ABD'de özel sektör istihdamının beklentilerin altında gelmesiyle dolar 2,7745'lere kadar indi. Atlanta Fed Başkanı Lockhart, faizi Eylül'de artırmayı desteklememesi için ekonomide ciddi bozulma yaşanması gerektiğini söylemişti. Bu açıklamayla dolar yükselişe geçmişti. Piyasalarda iç ve dış güvenlik endişeleri ve bu ortamda seçimlerin üzerinden iki aya yakın zaman geçmesine karşın henüz erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması en büyük risk unsurları olarak görülmeye devam ediliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)