E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.91 TL'ye yaklaştı---

Dolar 2.91 TL'ye yaklaştı

Dolar 2.91 TL'ye yaklaştı
26 Kasım 2015 - 12:15 borsagundem.com

TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin kaygılarla 2 haftanın zirvesi olan 2.90'ın üzerini gören dolar/TL Rusya'dan gelen açıklamayla 2.91'e yaklaştı

Dolarda yüksek tansiyon sürüyor. Yeni hükümet programında TCMB'ye yönelik bağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle iki haftanın zirvesi olan 2.90 seviyesini aşan dolar/TL Rusya'dan gelen açıklamalarla yükseldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Türkiye'den uçağın düşürülmesine ilişkin gerçekçi bir açıklama beklendiği belirtildi. Dolar açıklamanın ardından 2,9085'e kadar yükseldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan yeni hükümet programında, "Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek" ifadesi yer aldı. Eski hükümet programlarında, "Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir" ifadesi yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)