E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3.20 TL'ye gider mi?---

Dolar 3.20 TL'ye gider mi?

Dolar 3.20 TL'ye gider mi?
03 Eylül 2015 - 07:11 borsagundem.com

Dolar kuru için erken seçim öncesi yükseliş öngörülüyor

Gelişmekte olan piyasaların gözü Çin’de. Çin’de yavaşlamayı gösteren veriler, gelişmekte olan ülke piyasalarında satışları getirirken Türkiye’de de olumsuz dalgalanmaya neden oluyor. 

Milliyet'in haberine göre, önceki gün Morgan Stanley tarafından “Moody’s Türkiye’nin notunu düşürebilir” değerlendirmesinin hemen ertesinde dün Moody’s’ten gelen olumlu açıklamalara rağmen, Türk lirası döviz sepeti karşısında gerilerken faizlerde iyileşme meydana gelmedi. 

Gösterge faiz 10.99 seviyesinde seyrederken dolar/TL 2.95 seviyesine kadar yükseldi. bist 100 endeksi 73.434’ü gördü. Çin’deki yavaşlamanın dünyayı resesyona iteceği korkusu küresel piyasalarda satışları getirmeye devam ediyor. 

Doların ateşi, ABD istihdam verilerinin beklenenin altında açıklanması ile biraz olsun düştü. Dolar/TL 2.95’in ardından 2.93’lü seviyelere çekildi.

Not 4 Aralık’ta açıklanacak

Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, Türkiye’ye ilişkin temel senaryonun “yatırım yapılabilir” notunun korunması yönünde olduğunu söyledi. 

Ancak piyasalar bu açıklamaya olumlu tepki vermedi. Türkiye’nin kredi ve görünümüne ilişkin değerlendirme takvimindeki tarihleri ART arda dört kez pas geçen Moody’s’in, Kıdemli Türkiye Analisti Banerji, “Türkiye’nin ‘Baa3’ reytingi ülkenin nispeten dirençli mali yapısı ve esnek politika karşılıklarına izin verecek ılımlı kamu borcu seviyesi gibi kredi güçlerini içermektedir” dedi. 

Oysa ki Moody’s 27 Ağustos’ta erken genel seçim kararının kredi notu açısından negatif olduğu belirtmişti. Çelişkili açıklamalar, algının da negatif olmasına neden oluyor. Takvime göre, Moody’s’in Türkiye’ye notunu 4 Aralık’ta vermesi  bekleniyor.

Dolar 3.20 TL’ye doğru gider mi?

Dolar/TL’de dün 2.92’lerden başlayan yukarı hareket hızla 2.95’lere kadar yükselişi beraberinde getirdi. Dolar kuru 2.90 seviyesinin üzerindeki hareketlerde 2.95 - 3.00 - 3.15 ve 3.20 TL hedeflerini koruyor. Olası gelişmeler bu hareketi hızlandırabilir. 1 Kasım seçimlerine doğru tansiyon yükselebilir. 2.90’ın altında ise güçlü destek 2.85’te.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemal03 Eylül 2015 07:38

    EY AKP ÜLKEYİ KRİZE SOKTUN. DOLAR 3.20 OLURSA SEÇİMDE NE OLACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORSUN. KRİZLE GELDİN YARATTIĞIN EKONOMİK KEİZLE DE GİDECEKSİN.