E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 8 aydır aralıksız yükseliyor---

Dolar 8 aydır aralıksız yükseliyor

Dolar 8 aydır aralıksız yükseliyor
27 Şubat 2015 - 07:50 borsagundem.com

Dolar önemli para birimleri karşısında, üst üste 8. ayda da yükseliş kaydetmeye hazırlanıyor

Dolar önemli para birimleri karşısında, ABD enflasyonun toparlanabileceğine yönelik işaretlerin Fed’in faizleri artırma olanağı olduğu spekülasyonlarını canlandırması ile üst üste 8. ayda da yükseliş kaydetmeye hazırlanıyor.

Dolar göstergesi, çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde bir yükseliş göstermesinin ardından Şubat ayı kayıplarını silerek, Perşembe günü rekor kapanışın yüzde 0.1 uzağına kadar yükseldi. Çekirdek enflasyonun tahminleri aşması genel tüketici fiyatlarının geçtiğimiz ay gerilediği endişesini dengeledi. Fed Başkanı Janet Yellen, bu hafta Kongre’de yaptığı konuşmada enflasyonda kısa vadede görülen düşüşlerin petrol fiyatlarındaki gerileme ile bağlantılı ve geçici olduğunu söyledi.

Sydney’deki St. George Bank Ltd. ekonomistlerinden Janu Chan, “ABD doları için trend hala yüksek. Fed faiz artırımına gittiği zaman bir sonraki artışın ne zaman olacağı ve ne kadar artıracakları yönünde spekülasyonlar başlayacak.Doları bu yönlendirebilir” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.9 yükselerek 1,173.75 puana gelmesinin ardından Tokyo saati ile 13:10’da 1,172.12 puan oldu.

Dolar euro karşısında, New York’ta yüzde 1.5 güçlenerek 1.1198 dolar olmasının ardından yüzde 0.1 değerlenerek 1.1210 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında, Perşembe günü yüzde 0.5 artış göstermesinin ardından yüzde 0.1 gerileyerek 119.27 yene geldi.

Aylık olarak dolar euro karşısında yüzde 0.7, yen karşısında yüzde 1.5 yükseldi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir28 Şubat 2015 00:08

    Para kazanayım diyerek yabancı bir ülkenin parasına yatırım yapan , artmasını dört gözle bekleyen belkide tek ülke Türkiyedir.Böyle vatandaşlık olmaz.Böyle vatanseverlik olmaz.Böyle gidecekse Türk lirasını terkedelim abd nin eyaleti olalım.Böyle davranırsak oluruzda 8 aydır dolar artıyorsa , yataklarımızda rahatça uyuyorsak düşünmek lazım,bu gemi batarsa başka gemi yok.Dolar arttıkça ülkemiz sömürülür adamlar gelir 100 dolara 1 ay Türkiyede krallar gibi yaşar.Bu işler basit değildir.Devlet olarak vatandaş olarak elele verelim doları ve faizi düşürelim tl nin değerini düşürmeyelim.