E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ABD verileri sonrası yükseliyor---

Dolar ABD verileri sonrası yükseliyor

Dolar ABD verileri sonrası yükseliyor
27 Ağustos 2015 - 16:12 borsagundem.com

ABD`de büyümenin ve ABS işsizlik başvurularının ise beklentinin üzerinde gerilemesiyle birlikte açıklamalar öncesinde 2.92'nin üzerine çıktı.


ABD Merkez Bankası (Fed) New York Başkanı William Dudley'in Eylül ayında faiz artırımının birkaç hafta öncesine kıyasla daha zor göründüğünü söylemesi ve Çin Merkez Bankası'nın iyimserliği tetikleyen adımlar atmasıyla 2.90'ın altına gerileyen dolar ABD verileriyle uçuşa geçti.

ABD'de büyümenin beklentinin üzerinde gelmesi ve ABS işsizlik başvurularının ise beklentinin üzerinde gerilemesiyle birlikte açıklamalar öncesinde 2.91'in altında olan dolar 2.92'nin üzerine çıktı. 

Geçen hafta tarihi zirve olan 3 seviyesini test eden ve haftayı 2.92'nin hemen altında tamamlayan dolar/TL Çin endişeleriyle Pazartesi günü 2.98'i aşmıştı. Ardından yönünü aşağı çeviren kur bu sabah 2,90'ın altına kadar inmiş ve kur 2,8978'e kadar gerilemişti.

ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Eda Önder, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,7 ile tahminlerin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. 1. Çeyrekte ABD ekonomisinde zayıflığın mevsimsellik etkilerinden kaynaklı olduğunu teyit eden ikinci çeyrek büyüme verisi doların Çin etkisiyle vermiş olduğu kayıpların telafi edilmesine yardımcı oldu. Kişisel harcamalarda görülen artışın da ABD ekonomisinin büyümesine katkıda bulunduğu görülen veri sonrası dolar endeksi 95,75 seviyesine yerleşti. Çin ekonomisinden gelen çatlak seslerin Fed’in faiz artırımı zamanlamasında Eylül ayına ilişkin beklentileri azaltması dünya genelinde dolara satış getirirken, bu hafta ABD’den gelen veri akışı doların üzerindeki tozları atmasına yardımcı oldu. ABD ekonomisinde 2. Çeyreğe ilişkin daha fazla iyileşme görmek isteyen Fed kanadı için bu hafta gelen veri akışı tablonun netleşmesini sağlayabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)