E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar aylık kazancını kaybediyor---

Dolar aylık kazancını kaybediyor

Dolar aylık kazancını kaybediyor
29 Mayıs 2015 - 08:22 borsagundem.com

Dolar, traderların faiz artırımı ile ilgili ipucu beklemeleri ile birlikte aylık kazancı azaltıyor

Dolar, traderların ABD’deki ilk faiz artırımı için yeni ipuçları beklemeleri ile aylık kazancı azaltıyor. Dolarda görülen son ralli yenin dolar karşısında 12 yılın en düşük seviyesine itmişti.

Dolar 16 önemli para biriminin 1’i hariç tümü karşısında 22 Mayıs’tan bu yana yükseliş gösterdi. Söz konusu yükselişte ABD’nin ana enflasyon göstergesinin ekonomist beklentilerinden daha hızlı bir artış göstermesi ve Fed Başkanı Janet Yellen’in faiz artırımının bu yıl gerçekleşmesini beklediğini belirtmesi etkili oldu. ABD’de gelecek hafta açıklanacak imalat sanayi ve istihdam verileri, yatırımcıların ilk çeyrekteki ekonomik yavaşlamanın geçici olup olmadığını değerlendirmesine yardımcı olabilir.

Sydney’deki Rochford Capital yöneticilerinden Derek Mumford, “Dolar rallisi, abartılı hale geldiği ve düzeltme alanı olan bir aşamaya ulaşıyor. ABD ekonomisinin o kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Ancak Fed çeşitli varlık balonlarından dolayı kendini faiz artırımını geçten ziyade erken yapmak zorunda olacağı bir duruma sokuyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Tokyo saati ile 11:45’te 1,190.61 puana geldi. Endeks, bu ay yüzde 2.2 artış gösterdi. Nisan ayında yüzde 3 gerilemişti.

Dolar yen karşısında Perşembe günü 124.46 yen ile Aralık 2002’den bu yana en güçlü seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 0.2 değer kaybederek 123.69 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 1.0955 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)