E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar faiz beklentisiyle tırmanıyor---

Dolar faiz beklentisiyle tırmanıyor

Dolar faiz beklentisiyle tırmanıyor
29 Ocak 2015 - 08:06 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın haftaya faiz indirimine gideceği beklentisinin artması ve Fed açıklamalarıyla dolar 2.4188 ile tarihi zirveyi gördü

TCMB'nin haftaya erken faiz indirimine gideceği beklentisi ve FED açıklamalarıyla dolar/TL tarihi zirveyi gördü. Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisiyle TL baskı altında kalmayı sürdürürken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomik aktivitedeki sağlam seyre vurgu yapan açıklamaları ardından dolar/TL 2,4188 ile tarihi zirvesini gördü. Piyasanın dünkü kapanışı öncesi 2.39'lu seviyelerde işlem gören dolar/TL bu sabah güne 2.40'ın hemen altında başladı. Yönünü yukarı çeviren dolar halen 2,40'ın üzerinde seyrediyor.

FED DESTEK VERİYOR

Bankacılar Fed'in mevcut duruşunun, euro gibi diğer para birimlerinin baskı altında olduğu bu dönemde dolara destek verdiğini belirtiyorlar.

TL BASKI ALTINDA

Öte yandan TCMB'nin rutin toplantısını beklemeden bir faiz indirimine gideceği beklentisiyle TL; gelişmekte olan para birimlerinden daha çok satış baskısı altında kalıyor. TL, TSİ 1323 itibarıyla jeopolitik riskler nedeniyle değer yitiren rublenin ardından dolar karşında en çok değer kaybeden para birimi oldu.

İNDİRİM BEKLENİYOR

Tüketici fiyatları enflasyonunun Ocak'ta yıllık bazda TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın rutin toplantıyı beklemeden erken faiz indirimi yapmak için işaret ettiği 1 puanın üzerinde düşmesi böylece TCMB'nin veri sonrası erken bir toplantı ile politika faizinde en az 50 baz puan indirime gidilmesi bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)