E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güç kazanıyor---

Dolar güç kazanıyor

Dolar güç kazanıyor
25 Mayıs 2015 - 08:07 borsagundem.com

Dolar, ABD toparlanmasına yönelik beklentilerin güçlenmesi ile 2011’den bu yana en iyi haftayı geçirdi

Dolar, ABD verilerinin ekonominin zayıf geçen ilk çeyrek dönemden toparlanmaya başladığı sinyali vermesi ile birlikte Eylül 2011’den bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetti ve Pazartesi gününde güçlenmeyi sürdürüyor. Çekirdek tüketici fiyatları beklentilerin üzerinde bir hızda yükselerek, Fed Başkanı Janet Yellen’in geçtiğimiz haftaki açıklamasını destekledi. Yellen, faiz oranlarında bu yıl artırıma gidilmesinin “uygun” olacağını belirtmişti. Euro, Yunanistan’ın kreditörlerini yardım taleplerinde taviz vermeye çağırması ile zayıflıyor.

Auckland’da bulunan ANZ Bank New Zealand Ltd. kıdemli döviz stratejistlerinden Sam Tuck, “Piyasa, ABD’de faiz artırımının bu yıl gerçekleşeceği ve politikada normalleşme yolunda ilerleneceği konusunda iyimser. Yunanistan euro üzerinde aşığı yönlü baskı yapan bir faktör olmayı sürdürüyor” diye konuştu.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 güçlenerek Tokyo saati ile 11:40’da 1,180.72 puana geldi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 2.6 yükseldi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.0985 dolardan işlem gördü ve geçtiğimiz haftaki yüzde 4’lük artışı genişletti. Dolar yen karşısında, geçtiğimiz 5 günde yüzde 1.9 artış göstermesinin ardından yüzde 0.1 değerlenerek 121,68 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)