E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar haftalık yükselişe ilerliyor---

Dolar haftalık yükselişe ilerliyor

Dolar haftalık yükselişe ilerliyor
28 Ağustos 2015 - 06:51 borsagundem.com

Dolar, traderların faiz artırım beklentilerini artırması ile haftalık yükseliş kaydetmeye ilerliyor

Dolar, bu ay başından bu yana ilk haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. Hisse senetlerindeki ralli ve ABD büyümesindeki ivmelenme, ABD ekonomisinin Çin’deki yavaşlamaya karşı dirençli olacağı spekülasyonu yarattı.

Dolar yen ve Kanada doları hariç G-10 para birimlerinin tümü karşısında bu hafta yükseliş gösterdi. Traderlar, Fed’in faiz oranlarını bu yıl artıracağı beklentilerini yüzde 54’e çıkardı. Salı günü beklenti yüzde 45 seviyesindeydi. Yeni Zelanda ve Avustralya doları, Cuma günü en çok yükselişi gösteren para birimleri oldu. Çin, Yeni Zelanda ve Avustralya’nın en büyük ticaret ortağı olma özelliği taşıyor.

Singapur’daki Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli döviz stratejistilerinden Khoon Goh, “ABD ekonomik verileri güçlü gelmeye devam ederse ve hisse senedi piyasaları istikrarlaşmayı sürdürürse, faiz artırımının tekrar masaya geldiğini düşünürsünüz. Bu da dolar için pozitif olur. Çin hisse senedi piyasasının Cuma günü sabahı güçlü açılması risk duyarlılığını destekliyor” dedi

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 11.53’te 1,204.15 puana geldi. Dolar euro karşısında yüzde 1.1 yükselerek 1.1264 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında yüzde 0.8 gerileyerek 121.06 yen oldu.

Dolar, ABD büyümesinin ikinci çeyrek dönemde yüzde 3.7 yükselmesinin ardından euro karşısında Perşembe günü yükselişi 3. güne taşıdı. ABD’nin büyümesi Bloomberg anketine katılan tüm ekonomistlerin tahminlerini aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)