E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kırmızı alarm verdi!---

Dolar kırmızı alarm verdi!

Dolar kırmızı alarm verdi!
06 Mayıs 2015 - 19:08 borsagundem.com

Cuma günkü resmi tarım dışı istihdam verisinin öncüsü ADP tarım dışı istihdam değişimi 169 bin ile beklenti altı kaldı

Cuma günkü resmi tarım dışı istihdam verisinin öncüsü ADP tarım dışı istihdam değişimi 169 bin ile beklenti altı kaldı. Mart verisine de 189 binden 175 bine revize edildi.

A1 Capital'in Forex Koçu analizine göre, geçtiğimiz ay resmi tdi değişimi ADP verisine paralel 200 bin altında gelmişti ve Cuma için de moralleri bozan bir veri. Nisan ayı tdi değişiminin de 200 bin altı ve beklenti altı kalması ilk çeyrekteki zayıflamanın mevsimsel olduğu savını zayıflatacak ve Fed'in faiz artışları için daha temkinli olmasına neden olacak.

Bu arada ADP verisinden sonra gelen birinci çeyrek birim başına işçi maliyet endeksi %5.0 ile olumlu sürpriz yaptı. İşçi maliyetinin artması maaşlar ve enflasyon için pozitif bir gösterge.

Şu anda kötü ADP verisinin etkisi daha ağır basıyor. Dolar endeksi 94.40 ile son 10 haftanın en düşük seviyelerini zorluyor. Bu desteğin kırılmasıyla 93.70'lere kadar devam edebilir geri çekilme ve bu da EURUSD, GBPUSD, AUDUSD gibi paritelerde daha da yukarıları getirebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)