E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar vites küçültüyor---

Dolar vites küçültüyor

Dolar vites küçültüyor
17 Nisan 2015 - 07:50 borsagundem.com

Dolar rallisi, zayıf gelen ABD verilerinin faiz artırımı iddialarını sarması ile buharlaşıyor

Dolar önemli para birimlerinin tümü karşısında, bu hafta açıklanan ekonomik verilerin beklentilerin altında kalması ile geriliyor. ABD’de konut, imalat sanayi, perakende satışlar verileri tahminlerin altında kaldı. Böylece ABD’de istihdam ile ilgili duyulan endişelere yenileri eklenmiş oldu. Ekonomik verilerin zayıf gelmesi, faiz oranlarında yapılabilecek erken bir artırım ihtimalini düşürdü. Avustralya ve Yeni Zelanda para birimleri, emtia fiyatlarının gerilemesi ile haftalık yükselişi düşürdü.

Wellington’da bulunan Bank of New Zealand Ltd. piyasa stratejistlerinden Kymberly Martin, “ABD verilerinin beklentilerin biraz altında geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla verilerin hayal kırıklığı yarattığı il ilgili genel bir hissiyat mevcut. Piyasa, olumlu verilerden ziyade olumsuz verilere reaksiyon göstermeye eğilimli” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, bu hafta yüzde 1.5 gerileyerek Tokyo saati ile 12:37’de 1,186.14 puana geldi. Endeks bir önceki periyotta yüzde 1.8 artış göstererek 13 Mart’tan bu yana ilk haftalık yükselişi kaydetmişti. Endeks 13 Mart’ta 1,222.12 ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmıştı.

Avustralya doları ABD doları karşısında, yüzde 0.3 gerileyerek 77.77 ABD sentine geldi ve haftalık yükselişi yüzde 1.2’ye indirdi. Ülkenin en büyük ihracat kalemi demir cevheri, Perşembe günü 50 doların altına geriledi. Yeni Zelanda doları, yüzde 0.2 değer kaybederek 76.58 ABD sentinden işlem gördü ve yüzde 2.9 yükseldiği 3 günlük ralliyi sonlandırdı.

Dolar euro karşısında 10 Nisan’dan  bu yana yüzde 1.6’lık bir düşüş göstererek 1.0774 dolar seviyesine geriledi. Dolar yen karşısında, yüzde 1 değer kaybederek 119.02 yenden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dollam17 Nisan 2015 10:48

    Ancak fakat lakin doların yukselmesi sonucu ""ççookk '' şey zamlandı:(...zamlar vites düşürmüyor!..asıl mesele bu!?