E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Yellen ile dalgalandı---

Dolar Yellen ile dalgalandı

Dolar Yellen ile dalgalandı
10 Şubat 2016 - 19:30 borsagundem.com

Dolar Yellen'in ABD Kongresi'nde yapacağı konuşma metninin yayınlanmasıyla dalgalı seyir izledi

Fed Başkanı Janet Yellen'in Kongre'de yapacağı konuşmanın metninin yayınlanmasının ardından dolar dalgalandı. Yellen'in hala kademeli faiz artışı beklediğini açıklamasının ardından ABD dolar endeksi 2 ayın dibine indi. 

Doların 10 büyük para birimi karşısındaki seyrini izleyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Aralık'tan beri en düşük seviyeye inmesinin ardından ufak değişimle 1,221.07 puan oldu. Türk Lirası da dolar karşısında 2.92'li seviyelerdeki seyrini korudu. 

Yellen bugünkü açıklamasında ABD'deki finansal koşulların son dönemde büyümeyi daha az desteklediğini kaydetti. Yellen Mart ayında faiz artışı için açık kapı bıraktı. 

Danimarka'daki Saxo Bank'ta döviz stratejisti olan John Hardy "Bu genelde risk iştahı için, dolayısıyla da dolar için olumsuz" dedi. Faiz artışının 8 hafta sonrasında Fed yetkilileri finans piyasalarındaki karmaşayı da göz önüne alarak yeni bir faiz artışının zamanlamasını değerlendiriyor. Fed'in bir sonraki toplantısı 15-16 Mart'ta gerçekleşecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)