E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.90 TL'nin altında---

Dolar 2.90 TL'nin altında

Dolar 2.90 TL'nin altında
30 Kasım 2015 - 16:47 borsagundem.com

Dolar haftanın ilk işlem gününde 2,90'nın altına geriledi

Dış ticaret açığı verisinin ardından dolar 2,91'in altını gördü. Cuma günü 2.93'ü aşan ardından günü 2.92 civarında tamamlayan dolar/TL güne 2,93 sınırında başladı. Dış açık verisinin ardından kur 2,9184'e kadar indi. Dolar öğlen saatlerinde  2.91'in altına inerek düşüşünü sürdürdü. Dolar/TL saat 16:46'da yüzde 0.86 düşüşle 2.8996 TL'den işlem gördü ve bir hafta sonra 2.90'ın altına düştü. Dolar/TL şu anda tekrar 2.9030 seviyelerinden işlem görüyor.
 
Rusya endişeleri ile geçen hafta sert değer kayıplarının yaşandığı piyasada bu hafta Rusya ile gerginliğin daha da artıp artmayacağı izlenecek. Bugün Paris'te düzenlenecek olan iklim zirvesinde iki ülke arasında üst düzey bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği piyasada yakından takip edilecek. Moody's'in Cuma günü açıklanacak Türkiye kredi notu gözden geçirmesi öncesi ise hafta içinde Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) olası bir gevşeme adımı, Uluslararası Para Fonu'nun Çin para birimi yuanı küresel rezerv para birimleri sepetine alıp almayacağı, ABD tarım dışı istihdam verisi analistler tarafından piyasalara yön verebilecek gelişmeler olarak gösteriliyor. 
Yatırımcılar bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek olan AMB toplantısına yoğunlaşırken, parasal genişleme önlemlerinin artırılmasının beklendiği bu toplantıda 20 bazlık faiz indirimi yapılabileceği de belirtiliyor. İç piyasada Perşembe günü açıklanacak Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri izlenecek. Bugün ayrıca TCMB Finansal İstikrar Raporu ve Hazine'nin önümüzdeki üç aya ilişkin borçlanma programı da takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)