E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar zayıflıyor---

Dolar zayıflıyor

Dolar zayıflıyor
24 Nisan 2015 - 07:31 borsagundem.com

Dolar, Haziran ayından bu yana ilk kez aylık kayıp vermeye hazırlanıyor

Dolar, hayal kırıklığı yaratan verilerin ABD’nin ekonomik görünümü ve Fed’in faiz artırımına istekliliğiyle ilgili şüphe uyandırması ile Haziran ayından bu yana ilk kez aylık düşüş göstermeye ilerliyor.

Dolar göstergesi, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümenin istikrarsız olduğu işaretleri ile Nisan ayında yüzde 1.2 geriledi. Fed politika yapıcıları, faiz artırımı gerçekleştirmeden önce büyüme ve enflasyonda yükseliş işaretleri görmek istiyorlar.

FPG Securities Co. CEO’su Koji Fukaya, “Dolar rallisi özellikle euro karşısında verilen zayıf gelmesi ile birlikte yavaşlıyor ve duraksıyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 12:27’de 1,186.17 puana geldi. Dolar euro karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 1.0794 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında, Perşembe günü yüzde 0.3 zayıflamasının ardından 119.55 yen oldu.

Fed, 28-29 Nisan’daki toplantıdan gelebilecek bir faiz artırımı olasılığını ortadan kaldırdı. Ancak politika yapıcılar Haziran ayı için kapıyı açık bıraktılar.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre işsizlik maaşı başvuruları, 18 Nisan’da sona eren haftada 1,000 artarak 295,000 seviyesine geldi. Bloomberg anketine katılan 55 ekonomistin tahminlerinin medyanı 287,000 seviyesindeydi.

ABD’de birinci el konut satışları, Mart ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstererek 7 yılın en yüksek seviyesinden geriledi ve sektördeki ilerlemenin duraksayacağına işaret etti. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre satışlar, yüzde 11.4 gerileyerek yıllık bazda 481,000 ile 4 ayın en düşük seviyesine indi.Bloomberg anketine katılan 79 ekonomistin tahminlerinin meydanı 515,000 seviyesindeydi.

Londra merkezli Markit Economics’in hazırladığı ABD’nin öncü imalat sanayi endeksi 55.7’den Nisan ayında 54.2’ye düşüş göstererek 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)