E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Dolarda kâr realizasyonu yaklaşıyor'---

'Dolarda kâr realizasyonu yaklaşıyor'

'Dolarda kâr realizasyonu yaklaşıyor'
24 Kasım 2015 - 22:14 borsagundem.com

Dünyanın en büyük döviz traderı Citigroup, doların rallisinden faydalanan işlemlerin kapatılması zamanının yaklaştığını kaydetti

Dünyanın en büyük döviz traderı, dolardaki ralliden faydalanan işlemlerin kapatılması zamanının yaklaştığını kaydetti.

Euromoney Institutional Investor Plc tarafından düzenlenen yıllık sıralamada 2015 yılı için zirvede bulunan Citigroup Inc., doların Federal Open Market Committee'nin (FOMC) gösterge faizi bu yıl artıracağı beklentisi ile dünyayı sarsan bir yükseliş göstermesinin ardından, faiz artırımı gerçekleştikten sonra, muhtemelen daha fazla değer kazanmayacağı tahmininde bulundu.

New York'ta Citigroup'un G-10 döviz strateji küresel başkanı Steven Englander, bilgilendirme notunda, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gelecek haftaki toplantısında parasal teşvik programında beklenen genişlemenin de doları yükseltmeyeceğini söyledi.

Englander, 23 Kasım tarihli notunda, "Yatırımcılar kar realizasyonu için FOMC'a kadar beklememeli," dedi ve "Eğer dolarda şimdi uzun pozisyondaysanız, FOMC'un bu pozisyonları memnun etmek için bir dürtüsü yok. Kimse doları yukarı itmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu yıl yüzde 8.8 yükseldi. Dolar euro karşısında, Pazartesi günü 1.0593 ile Nisan ayından bu yana en güçlü seviyesini görmesinin ardından, yüzde 0.1 zayıflayarak, Londra saati ile 16:50'de 1.0649 seviyesine indi. ABD para birimi yen karşısında yüzde 0.3 gevşeyerek 122.50'ye geriledi.

Bloomberg'in derlediği vadeli işlem verileri, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 74 olarak gösteriyor. Bu olasılık Ekim sonunda yüzde 50 seviyesindeydi. Bu hesaplamalar, ilk faiz artırımının ardından, efektif fed fonları (Fed'in gösterge faizi) faizinin ortalama yüzde 0.375 seviyesinde kalacağı varsayımıyla yapıldı. Fed'in gösterge faizi yüzde 0 ile yüzde 0.25 aralıında.

AMB'nin 3 Aralık'taki toplantıda mevduat faizininin 10 baz puan düşürülüp eksi yüzde 0.2 seviyesine çekilmesi beklentisi, vadeli işlem verilerine göre, fiyatlara tam olarak yansımış durumda. Bazı bankalar daha fazla bir indirim bekliyor. Royal Bank of Scotland Plc ve DZ Bank AG'nin her ikisi de AMB'nin 20 baz puan ya da 0.2 yüzde puanlik faiz artırımına gideceği tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)