E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia dünyasında neler oluyor---

Emtia dünyasında neler oluyor

Emtia dünyasında neler oluyor
07 Ekim 2015 - 16:13 borsagundem.com

Destek Menkul Değerler, dolar, euro, altın ve petroldeki gelişmeleri analiz masasına yatırdı...

USDTRY Kan Kaybetmeye Devam Ediyor..
Dolar’ın Lira karşısındaki zayıf seyri devam ediyor. 3.00 seviyesini kırmasının ardından sert bir düşüş yaşayan kurda satış baskısı hakimiyetini korumaktadır. Gün içerisinde ABD ve yurtiçi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor, bu bağlamda teknik seviyeleri takip edebiliriz.  FED’in faiz konusunda bir değişikliğe gitmeme olasılığının ABD tarafından olumsuz gelmeye devam eden verilerle güçlenmesi, TL varlıkları için olumlu bir hava yaratmaya devam edecektir. Diğer yandan yarın akşam 21:00’da açıklanacak FOMC tutanaklarının piyasalara etkisinin nasıl olacağı merakla beklenmektedir. Bu gelişmeler eşliğinde pariteye teknik olarak da değinecek olursak, düşüşlerin devamı ile 2.9275 ve 2.9080 destekleri test edilebilir. Tekrar yükselişler görülürse de 2.95 direnci ön plana çıkmaktadır.

 
EURUSD 1.12 seviyesi üzerinde kalma çabasında..
Günün veri takvimine baktığımızda, kayda değer bir veri olmadığı göze çarpmaktadır. 1.12 üzerinde tutunmayı başaran parite, sabah saatlerinden itibaren gördüğü kar satışları sonrası yukarı yönlü hareketine devam etme çabasındadır.  Doların geçtiğimiz hafta gelen zayıf istihdam verisi sonrasında zayıflaması ile birlikte, parite dalgalı seyrederek yön arayışına devam etmektedir. Haftanın en sakin işlem günlerinden biri olmaya aday bugün, pariteye teknik olarak da bakacak olursak, geril çekilmeler ile 1.1215 ve 1.1190 destekleri hedef haline gelebilir. Diğer taraftan 1.1215 desteği kırılmadığı sürece, 1.1265 ve 1.13 dirençleri yukarıda takip edilmelidir.
 

Altın da yükselişler devam ediyor..
Altın hafif dalgalanmalar sonrası yukarı yönlü sert çıkışları ile güçlenmeye devam ediyor. 1150 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışan değerli madenin, son bir haftanın en yüksek seviyesinde işlem gördüğünü de belirtmek gerekiyor. Sıkılaştırma politikası için net bir adıma atamayan ABD, piyasalardaki belirsizlik ve Çin’in büyüme oranındaki yavaşlık, altına olan talebi arttıran önemli etkenler olarak sıralanabilir. Bu nedenlerin yukarı yönlü desteklediği sarı metale teknik olarak da değinecek olursak, alımların devamı bizi 1155 direncine götürebilir. Olası düşüşlerde 1145 ve 1140 destekleri takip edilmelidir.

 
Ham Petrol 50 doları aşmaya çalışıyor..
Ham petrol fiyatları sabah saatlerinden itibaren hızlı artmaya devam ediyor. 45 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması sonrası 50 doları kıracak mı sorusu güçlü bir şekilde gündemde yer almaktadır. Petrole olan küresel arzın düşeceği yönündeki beklentilerin, fiyatları yukarı taşıyan en önemli etken olduğunu belirtelim. Teknik olarak; 50 seviyesinin aşılması halinde emtia 50.60 direncini test etmek isteyecektir. Bu seviyeyi de aşması söz konusu olursa 51.50 direnci karşımıza çıkıyor. Olası geri çekilmelerde ise 48.00 desteği yakından izlenmelidir.

 
Brent Petrol Toparlanmaya Devam Ediyor…
Ham petrol ile paralel olarak Brent petrol de de yukarı yönlü seyir devam ediyor. 52 doların üzerinde fiyatlandığını gördüğümüz Brent petrol 53 doların üzerinde kalma çabası göstermektedir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda takip eden direnç seviyelerimiz 53.10 ve 53.75 olarak görünüyor. Olası geri çekilmelerde ise 51.00 destek seviyesi karşımıza çıkıyor. Düşüşlerin devamı söz konusu olursa 52.10 ve 51.20 desteklerini takip edeceğiz.

GBPUSD paritesi yükselmeye devam ediyor..
İngiltere’den 11:30’da açıklanan İmalat üretimi ve Sanayi üretimi verilerinin beklentilerden olumlu gelmesi ile GBPUSD güçlü seyrine hızla devam ediyor.1.53 seviyesini test eden paritede bu seviyenin yukarı yönlü geçilmesi halinde 1.5350 direnci karşımıza çıkacaktır. Diğer yandan, yarın açıklanacak faiz oranı kararı sabırsızlıkla bekleniyor. Faizlerde bir değişiklik beklenmemekle birlikte, İngiltere merkez Bankası’nın (BOE) faizi 2017’ye kadar artırmayacağı dillendirilmeye başlandı. Bu gelişmelere dayanarak teknik de bir değerlendirme yapacak olursak, yükselişlerin devamı halinde 1.5350 seviyesi üst tarafta hedef konumuna gelebilir. Eğer sınırlı bir düşüş görülürse 1.5255 ve 1.5220 destekleri gözden uzak tutulmamalıdır.


(EYLÜL GENÇ - DESTEK MENKUL DEĞERLER)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırım uzmanı07 Ekim 2015 16:42

    2-3 aylık tecrübesi olan arkadaşlarımızında analizleri yayınlanmaya başlamış.piyasamız için hayırlı uğurlu olsun.bakalım daha neler göreceğiz:)