E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro 11 yılın dibinde---

Euro 11 yılın dibinde

Euro 11 yılın dibinde
23 Ocak 2015 - 20:49 borsagundem.com

Euro AMB'nin açıkladığı ek teşvikler sonrasında dolar karşısında son on bir yılın en düşük seviyesine geldi

Euro, Yunanistan’da kemer sıkma politikalarına karşı olan partinin seçimleri kazanacağı yönündeki endişelerin ortaya çıkması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik programını genişletmesi üzerine düşüşü hızlandırırken, dolar karşısında son on bir yılın en düşük seviyesine geldi. 

Euro, AMB İcra Kurulu Üyesi Benoit Coeure'ün enflasyonda istenilen etkinin gerçekleşmemesi halinde parasal genişlemenin artırılabileceğini veya süresinin uzatılabileceğini belirtmesinin ardından altıncı haftalık kaybına yaklaştı. Yunanistan'da Pazar günü genel seçim yapılacak. Dolar Fed'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantı öncesi rekor kapanış yapmaya hazırlanıyor. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın yeni teşvik ihtimallerini değerlendirmeleri ile yükseldi. Avustralya doları 2009'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Londra’daki Rabobank International kıdemli stratejesti Jane Foley, “Draghi, çok büyük reaksiyonların ortaya çıkmasını engelledi. Diğer bir ilginç kısım ise merkez bankalarının nasıl reaksiyon vereceğidir” dedi. 

Euro, dolar karşısında 1.1116 dolar ile Eylül 2003’ten bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından, yüzde 0.8 düşerek, New York saati ile 11:25'te 1.1272 dolardan işlem gördü. Euro dolar karşısında haftalık yüzde 2.6 düşüşe hazırlanıyor. Euro yen karşısında yüzde 1.5 gerileyerek 132.70 oldu. Yen dolar karşısında yüzde 0.7 yükselerek 117.72 seviyesine geldi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek 1,158.21 puana ulaştı ve bu haftalık çıkışını yüzde 1.7’ye taşıdı. Perşembe günü 1,156.11 ile günü tamamlayarak 2004’ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeden kapanmıştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)