E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro düşüşe geçiyor---

Euro düşüşe geçiyor

Euro düşüşe geçiyor
07 Ekim 2015 - 14:00 borsagundem.com

Euro, Almanya’da sanayi üretiminin beklenmedik şekilde gerileyerek QE’nin artırılacağı spekülasyonunu canlandırması ile düşüş gösteriyor

Euro dolar karşısında, Almanya sanayi üretiminin beklenmedik şekilde gerilemesinin ardından değer kaybediyor. Almanya’da sanayi üretiminin Ağustos’ta sürpriz bir düşüş göstermesi, Avrupa’nın en büyük ekonomisine gelişen piyasa talebinin zayıflamasının olumsuz etki ettiğine işaret etti.

Euro 16 önemli para biriminin tümü karşısında geriledi. Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme programını artırması ihtimalini değerlendiriyor. Programın genişletilmesi, euroyu zayıflatırken, hisse senetlerini destekleyebilir. Euro yen karşısında, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) rekor seviyedeki teşviki artırmadan kaçınmasının ardından 5 günden bu yana ilk kez geriledi.

Credit Agricole SA’nın Londra’daki kurumsal ve yatırım bankacılığı birimi G10 döviz araştırmaları müdürü Valentin Marinov, “Çin kaynaklı küreserl bir talep şoku ile karşı karşıyaysak Euro Bölgesi ve Almanya oldukça kötü etkilenir” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek Londra saati ile 10.59’da 1.1240 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında, geçtiğimiz 4 günde yüzde 1.1 yükselmesinin ardından yüzde 0.5 düşerek 134.89 yene geldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 120.01 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)