E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro düşüşe geçti---

Euro düşüşe geçti

Euro düşüşe geçti
04 Mayıs 2015 - 13:42 borsagundem.com

Euronun 2010’dan bu yana gösterdiği en büyük ralli olan Nisan ayı yükselişi hatıralara karıştı bile

Euronun 2010’dan bu yana gösterdiği en büyük ralli olan Nisan ayı yükselişi hatıralara karıştı bile. Euro dolar karşısında Cuma günkü düşüşü genişletiyor.

Euro 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Pazartesi günü açıklanan veri Euro Bölgesi’nde imalat sanayinin yavaşladığına işaret etti. Öte yandan ekonomistlere göre bu hafta içinde açıklanacak ABD verisi ülkede toparlanmanın hız kazandığını gösterecek.

Milano’daki UniCredit Bank AG kıdemli döviz stratejisti Roberto Mialich, “Euroda son dönemde görülen ralli, Avrupa ekonomisindeki güçten ziyada ABD verilerindeki zayıflıktan kaynaklanıyordu. Euro Bölgesi için daha iyimser olmamızın yanı sıra ekonominin güçlü bir para birimi garantilememesi ile birlikte euronun zayıf seyri sürdüreceğini düşünüyoruz” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.6 değer kaybederek Londra saati ile 10:32’de 1.1137 dolardan işlem gördü. Euro dolar karşısında Nisan ayında yüzde 4.6 ile geçtiğimiz yıl ortasından bu yana ilk yükselişi kaydetmişti.

Euro, Markit Economics Ltd.’nin imalat sanayine yönelik hazırladığı Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin Mart ayındaki 52.2 seviyesinden Nisan ayında 52 seviyesine gerilemesinin ardından kayıplara tutundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)