E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro hisse alımlarıyla yükseliyor---

Euro hisse alımlarıyla yükseliyor

Euro hisse alımlarıyla yükseliyor
27 Nisan 2015 - 09:57 borsagundem.com

Euro, Avrupa ekonomisinin görünümünden ziyade, Avrupa hisse senetlerine gelen talepten destek buluyor

Euro, yaratıldığı 1999'dan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, taban buluyor. 

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) piyasaya büyük miktarlarda para vermesi, ABD ve diğer uluslararası yatırımcılardan, Avrupa hisse senetlerine ve bu hisse senetlerini almak için ihtiyaç duyulan euroya talebi artırıyor. Avrupa hisse senetleri üzerinde odaklanan yatırım fonları ve exchange traded fonları (borsada işlem gören fonlar) bu yıl, EPFR Global'in derlediği verilere göre, 22 Nisan itibariyle, 63.6 milyar dolar çekti. Bu 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 70 artışı işaret ediyor. 

19 üye ülkenin ortak para birimi euroya yönelik talep, Euro Bölgesi'nin büyüme görünümüne yönelik bir güvenden ziyade, bölge hisse senetlernin bu yılki yüzde 19'luk yükselişinden pay almaya çalışan yatırımcı iştahını yansıtıyor. 

Atlanta'da Atlantic Trust Private Wealth Management şef yatırım yetkilisi David Donabedian, "Avrupa hisse senetleri, inanılmaz bir şekilde sevilmeyen varlık sınıfından, neredeyse bir gecede, oldukça moda bir sınıfa dönüştü," dedi ve "Kısa vadede, euro muhtemelen biraz daha değer kazanacak" şeklinde görüş bildirdi. 

Euro Bölgesi hisse senetlerine talep, Avrupa hisse senetlerinin göstergesi Euro Stoxx 600 Endeksi'ni, AMB Başkanı Mario Draghi'nin 22 Ocak'ta parasal genişleme planını açıklamasından bu yana rekor sevviyeye yükseldi. Yükselişler, Fed'in Eylül 2012 ile Ekm 2014 arasındaki üçüncü tahvil alım programı sırasındaki reaksiyona benziyordu ve bu alımlar ABD hisse senetlerinin değer kazanmasına yol açtı. Dolar bu dönemde yüzde 10 değer kazandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)