E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro için bomba tahmin!---

Euro için bomba tahmin!

Euro için bomba tahmin!
03 Eylül 2015 - 11:51 borsagundem.com

Goldman Sachs euronun dolar karşısında parite seviyesinin altına gerileyebileceği tahmininde bulundu

Euronun dolar karşısında parite seviyesine gerileyeceği iddiasında bulunan yatırımcılar iddialarını biraz yumuşatırken, Goldman Sachs tereddüt etmiyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre analistler, euro için yıl sonu tahminlerini geçtiğimiz ay 2 sent yükselterek 1.07 dolara çekti. Euro geçtiğimiz ay 16 önemli para birimi arasında en iyi performansı gösteren ikinci para birimi oldu. Söz konusu periyotta gelişen piyasalarda gerileme yatırımcıyı güvenli varlık arayışına itmişti. Goldman Sachs, riskten kaçışın zayıflamasıyla birlikte euronun önümüzdeki 12 ayda 95 sente ve 2017 sonunda 80 sente gerileyeceği tahmininde bulunuyor.

National Australia Bank Ltd., Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkış riskinin gerilemesi ile euro için yıl sonu tahminini 1.05 dolara yükseltti. Melbourne merkezli banka ABD’nin ilk faiz artırımı için beklentisini de Aralık ayına öteledi.

Syndey’deki National Australia Bank döviz stratejileri yöneticisi Ray Attrill, “Euroda tematik olarak düşüş beklentisindeyiz ancak negatif değiliz” dedi.

Euro dolar karşısında Londra saati ile 06.26’da 1.1224 dolardan işlem gördü. Euro, Çin’deki devalüasyonun gelişen piyasalarda düşüş getirmesi ile 24 Ağustos’ta 1.1714 dolar ile 7 yılın zirve seviyesine ulaşmıştı. Euro 16 Mart’taki 1.0458 dolar seviyesinden yüzde 7 ralli yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup03 Eylül 2015 13:14

    Euro çöptür.

  • YNG03 Eylül 2015 12:26

    Bir 2 saattir Borsada (Matrikste) yaprak kıpardamıyor nasılda anlaşıyorlar ne alan var nede satan hiç byle durum görmedim. Düşüşlerdede çıkışlardada aynı sistem nasılda hep bir koradan hareket ediyorlar.