E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro yükseliyor---

Euro yükseliyor

Euro yükseliyor
26 Ocak 2015 - 20:15 borsagundem.com

Euro, Syriza'nın seçimlerinden zaferle çıkmasının ülkeyi eurodan çıkmaya itmeyeceği spekülayonları ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliş gösteriyor

Euro dolar karşısında, Yunanistan’da seçimleri kazanan Syriza Partisi’nin eurodan çıkmadan kemer sıkma politikalarını sonlandıracağı hakkında çıkan söylentiler ile beraber son üç gün içerisinde ilk defa yükseldi.

Euro, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında yükselirken, dolar karşısında 11 yılın en düşük seviyesinden kayıplarını azaltıyor. Lideri Alexis Tsipras'ın Yunanistan'ın uluslararası kurtarma planlarını yeniden değerlendirmeyi vaat eden Syriza, hükümeti kurmak için merkez sağdan bir parti ile anlaştı. Euro Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) enflasyonu canlandırmak için ekonomiye 1.1 trilyon euro (1.2 trilyon dolar) likidite sağlayacağını açıklamasının ardından geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günlerinde yüzde 3.2 gerilemişti. Yuan dolar karşısında düşüşü 2. güne taşıdı.

Nordea Bank AB stratejisti Neils Christen Yunanistan’ın eurodan çıkma ihtimali üzerine,”  Endişelenmek için çok erken. Bazı insanlar bunun diğer bir borç krizine sebep olabileceğini düşünüyor. Bana göre bunlar spekülatif amaçlı yapılan hareketler olabilir” dedi.

Euro, 1.1098 dolara gerilemesi ile Eylül 2003’ten bu yana gördüğü en düşük seviyenin ardından, New York saati ile 11:30'da 0.6 artarak 1.1275 dolara ulaştı.

Euro, yüzde 1.1 değer kazanarak, 133.44 yene ulaştı. İsviçre frankı karşısında ise yüzde 2.8 güçlenerek 1.0133 franktan işlem gördü. Yen dolar karşısında yüzde 0.5 gerileyerek 118.34'e geldi.

Euro dolar paritesindeki son üç aylık volatilite yüzde 11.62 oldu. Bu oran geçtiğimiz son 12 ay yüzde 6.81 olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)