E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİlk online altın alım-satım platformu---

İlk online altın alım-satım platformu

İlk online altın alım-satım platformu
28 Nisan 2015 - 14:28 borsagundem.com

Türkiye'nin Borsa İstanbul'a entegre ilk online altın alım-satım platformu Gold Takas, Türkiye'deki ve dünyadaki tüm yatırımcılara açıldı

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin önde gelen kıymetli maden aracı kurumlarından biri olan Troy Kıymetli Maden, Borsa İstanbul ile yaptığı işbirliği sonucunda Edirne'den Kars'a, Dubai’den Avustralya’ya kadar Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında altın alım-satımı yapmak isteyen bireysel ve kurumsal tüm oyuncuların ve yatırımcıların, doğrudan Borsa İstanbul’a erişimini sağlayan online platforma kavuşturdu. Türkiye'nin Borsa İstanbul’a entegre "ilk online altın ve kıymetli maden alım-satım platformu" olan Gold Takas sayesinde, internetin olduğu her yerde, güvenli bir ortamda, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası‘nda oluşan fiyatlardan fiziki olarak altın, gümüş, platin ve paladyumdan oluşan kıymetli maden ve ürünleri alınıp satılabilecek. Bir Troy markası olan Gold Takas'ın basın toplantısı bugün altının nabzının attığı Kapalıçarşı'daki Armaggan Nuriosmaniye'de Troy Kıymetli Maden CEO'su Hüseyin Çelik, Troy Kıymetli Maden ortakları Ali Ercan Bütün ve Cumhur Taşdelen’in ev sahipliğinde, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in katılımıyla gerçekleşti.
 
Gold Takas’la Türkiye'de bir ilke imza atılıyor

Borsa İstanbul’a entegre olan Gold Takas "online altın, gümüş ve kıymetli maden alım-satım platformu" Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyor. Gold Takas ile gerek yurt içinden gerekse yurt dışından sistemde hesap açan tüm kişi ve kuruluşlar, güvenli bir ortamda, borsada işlem gören altın, gümüş, platin ve paladyum ürünlerinin alım satımını fiziki olarak da yapabilecek. Türkiye veya dünyanın herhangi bir noktasından, "www.goldtakas.com" platformu üzerinden hesap açan kişi ve kuruluşlar, tamamen şeffaf ve likit bir piyasa olan Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası fiyatlarından gram, kilogram, külçe veya barlar halinde alım-satım yapabilecek.
 
Dünya piyasaları ile entegrasyon kabiliyetine sahip online bir platform

Gelişen teknoloji ve bilişim sistemleri ile birlikte diğer sektörlerde olduğu gibi kıymetli madenler sektöründe de alım-satım sürecine ilişkin değişimlerin kaçınılmaz hale geldiğini belirten Troy Kıymetli Maden CEO'su Hüseyin Çelik, altın piyasasında; yenilikçi, dünya piyasaları ile entegrasyon kabiliyetine sahip bir platformun eksikliği üzerine Türkiye'nin borsaya entegre ilk online altın ve kıymetli maden alım-satım platformu olan Gold Takas'ı kurmaya karar verdiklerini ve dört yıllık titiz bir çalışmanın sonucunda yaşama geçirdiklerini söyledi. Çelik, şeffaf ve güvenli bir şekilde, ister evden, ister işyerinden, ister cepten bir tık'la işlem yapılabilen Gold Takas’ın, fiziki altın ve kıymetli maden alım-satımı yapmak isteyen herkesin buluşma noktası olacağını söyledi. 
 
Borsa İstanbul ile yapılan işbirliğinin önemine dikkat çeken Çelik, “Yatırımcılar, satın aldıkları altın, gümüş, platin ve paladyumdan oluşan kıymetli maden ve ürünlerini Borsa İstanbul tarafından sunulan saklama hizmetinden yararlanarak fiziki olarak kendi adlarına tutma imkanına sahipler.. Ancak dileyen müşterilerimize, bu varlıklarını sigortalı ve güvenli bir şekilde diledikleri yere fiziki teslim imkanı da sunuyoruz” dedi.
 
Gold Takas ile Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası uluslararası bir piyasaya dönüşecek

Gold Takas ile Türkiye'den ve dünyadan tüm yatırımcıların Borsa İstanbul’a doğrudan erişip işlem yapabilme imkanına kavuştuğunu vurgulayan Çelik, "Edirne'den Kars'a, Dubai’den Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanında altın alım-satımı yapmak isteyen bireysel ve kurumsal tüm yatırımcıları, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası'na  üye olmadan altın alım-satımı yapabilecek bir online platforma kavuşturduk. Yerli yatırımcının yanı sıra yurtdışından da Borsa İstanbul’a bireysel ve kurumsal yatırımcıların Gold Takas’la doğrudan erişme imkanına sahip olmasıyla borsa işlem hacimlerinde önemli bir artış yaşanacak” dedi. Çelik, Gold Takas entegrasyonu ile Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası'nın uluslararası bir piyasaya dönüşeceğini ve bu entegrasyonun İstanbul'un uluslararası finans merkezi olmasında da önemli bir adım olduğunu söyledi. Gold Takas’ın yaşama geçtiği ilk günden itibaren yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'da altın alıp-satmaya başladıklarını belirten Çelik, yurtdışından ilk işlemi Hindistan’dan bir yatırımcının gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı.
 
Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez basın toplantısında yaptığı konuşmada "Borsa İstanbul olarak yerli ve yabancı tüm yatırımcıların güvenli, şeffaf ve likit bir ortamda işlem yapması her zaman en önemli önceliklerimizden oldu. Dolayısıyla Borsamız üyelerinden Troy Kıymetli Madentarafından bugün lansmanı yapılan işlem platformunu, daha fazla yatırımcının Borsamıza erişimi ve rekabetçi fiyatlardan işlem yapmasını sağlayacak olması açısından son derece önemli buluyoruz” dedi. Ülkemizin büyüme hızının yüksek olması açısından yatırım ve tasarrufun önemine dikkat çeken Dönmez, "Eski tabirle 'yastık altında' atıl duran altın yatırımları yerine sermaye piyasalarına entegre ve Borsa İstanbul çatısı altında faaliyet gösteren bir piyasa vasıtasıyla işlem yapılması ülke ekonomisine daha faydalı olacak" dedi.
 
Kapalı Çarşı fiyatlarıyla alım-satım

Gold Takas platformunda, Borsa  ürünlerinin yanında ziynet, meskük, Cumhuriyet ve Ata gibi serbest piyasa altın ve gümüş ürünleri de alınıp-satılabilecek. Gold Takas ile Kapalı Çarşı piyasasının yatırımcıların elinin altında olacağını belirten Troy Kıymetli Maden CEO'su Hüseyin Çelik "Türkiye'nin her yerinden tüm Gold Takas müşterileri Kapalı Çarşı serbest piyasa fiyatlarından altın alıp-satma imkanına kavuşacak. Ülkemizde altının fiyat farkı ciddi marjlara ulaşabiliyor. Gold Takas’la özellikle fiyatların oynak olduğu zamanlarda açılan ancak hemen her zaman var olan marjlara karşı altın yatırımcısına çok ciddi fiyat avantajı sunuyoruz” dedi.
 
Yastıkaltı altınlar Gold Takas'la sisteme kazandırılacak

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 150 milyar dolar -yaklaşık 3 bin 500 ton- civarında yastıkaltı altın birikiminin olduğunu belirten Hüseyin Çelik, Gold Takas'ın sunduğu güvenli altın alım-satım imkanı ile, altının yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılmasını da hedeflediklerini söyledi. Çelik, yatırımcıların, kaybolma ve çalınma riski olmadan diledikleri türden altına yatırım yapma imkanına kavuşacaklarını ifade etti. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası ürünleri ile birlikte her türden altının alınıp satılabildiği bir platform yarattıklarına dikkat çeken Çelik, ister 1 gram ister 100 kilogram, külçe ziynet-meskük, has altın ya da her türlü gümüşün herhangi bir fiyat marj aralığı olmadan rahatlıkla Borsa veya Kapalıçarşı fiyatlarından fiziki olarak alınıp satılabileceği bir ortam yarattıklarını söyledi. Çelik "Gold Takas ile Borsa, Darphane, vatandaş, kuyumcu, aracı kurum ve bankacılık sistemi entegre hale gelebilecek" dedi. 
 
Gold Takas’la “altın günleri” kolaylaşacak

Türkiye’de uzun yıllardır özellikle kadınların “altın günü” yaptıklarını hatırlatan Çelik, “Gold Takas müşterileri; hesabından arkadaşlarına, dostlarına hediye olarak  gram altın, gümüş, ziynet veya meskük gönderimi yapabilecek. Altın günü için altın ve gümüş ziynet ve meskük alımı yapıp hesap sahibine teslimat veya gönderim yapabilecek. Böylece “altın günleri” kolaylaşacak. Yatırımcılar ayrıca hesabındaki altın ve gümüş varlıklarını yurtdışına ihraç edebilme olanağına kavuşuyor” dedi. Çelik, Gold Takas’ın yatırımcılara sunduğu diğer avantajları ise şu şekilde sıraladı; “Yatırımcılar; kıymetli maden ve para hesaplarını ve işlemlerini anlık takip edebilecek. Kendi şifreleri ile bağlanarak piyasaları (fiyat-miktar-vade) anlık analiz edebilme imkanına kavuşacak. Borsa ve piyasadaki tüm alım-satım ve gerçekleşen emirleri anlık  görebilecek. Yatırımcılar piyasada oluşan iskonto veya primden anlık yararlanma imkanına sahip olacak.” Çelik, Gold Takas'ın; yatırımcılara ayrıca hurda ve takoz altınlarını özel olarak ayar yaptırma, hesaplarındaki has altın veya gümüşü gram, kilogram, ziynet veya mesküke çevirebilme imkanı sağlayacağını da vurguladı.
 
Gold Takas bankacılık prensipleriyle hizmet veriyor

Hazine Müsteşarlığı tarafından altın ve kıymetli madenler  ticareti konusunda yetkilendirilmiş, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nın önde gelen aracı kurumlarından biri olan Troy, kurulduğu 2005 yılından itibaren şeffaflığı şiar edinen bir yönetim politikası izliyor. Gold Takas'ın bankacılık prensiplerine göre çalıştığını ifade eden Troy Kıymetli Maden CEO'su Çelik, "Yatırımcıların, bu avantajlı sistemden yararlanmak için Gold Takas’ta bir müşteri hesabı açtırması gerekiyor. Ancak Gold Takas sisteminde hesap açma ücreti gibi herhangi bir ekstra maliyet söz konusu değil. İşlemler esnasında çok cüzi oranlarda prim alınması dışında Gold Takas'ta hesabı olan müşterilerimizden maddi bir talepte bulunmuyoruz. Tüm işlemler, belgeli ve faturalı bir şekilde gerçekleşiyor" dedi.
 
Sigortalı fiziki teslim imkanı

Gold Takas'ın, Troy’un yurtdışındaki merkezleri ve Türkiye’de çeşitli illerdeki muhabirleri vasıtasıyla  fiziki teslimat yapabildiklerini kaydeden Çelik; “Amacımız bu güven dolu ortamda, tamamen bir banka titizliğinde, kişilerin ve kurumların arzu ettikleri fiyat ve miktarda altın alıp satmalarını sağlamak ve altın yatırımlarını doğru yönlendirmeye aracı olmaktır. Türkiye’de ve yurt dışındaki Gold Takas şube veya muhabirlerimiz aracılığıyla yatırımcılarımız; işlemlerini en hızlı şekilde yapıyor, hesabından fiziki olarak teslimat ve ödeme talimatı verebiliyor, alım-satım yaptığı ürünleri şubemiz veya muhabirlerimiz kanalıyla diledikleri yerde sigortalı bir şekilde teslim edebiliyor ve alabiliyor” dedi.
 
Hedef kıymetli maden bankacılığını kurmak

Önümüzdeki iki yılda Gold Takas’ın teslimat ve kabul noktalarının Türkiye genelinde ve yurt dışında yaygınlaştırılmasına yatırım yapacaklarını belirten Çelik, “Kısa vadede hedefimiz büyük şehirlerde birer Gold Takas şubesi açmak ve Türkiye genelinde kuyumculardan seçilecek muhabir ağları oluşturmak ve genişletmek. Orta vadede Türkiye genelinde yaygın Gold Takas şubeleri ve kuyumcu-ayar evinden oluşan muhabirler ağı oluşturmak. Uzun vadede ise Türkiye genelinde ve yurt dışında Gold Takas muhabir ağlarını oluşturup finansal sisteme tam entegre güçlü, etkin bir kıymetli maden bankacılığını kurmak. Bu hedefimizi yaşama geçirmeye başladığımızda ise altın yatırımcısı hurda ve takoz altınlarını hiçbir kaybı olmadan kıymetli maden sektörünün uzman kurumları işbirliği ile  kendi hesabına yatırabilme imkanına sahip olacak” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • goldsmaduru 28 Nisan 2015 21:08

    yavv heee heee golds da soyulduk soyanlar neden cezalandırılmıyor ky madur edilmiş ve parası gasp edilmiştir