E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKral Abdullah öldü, petrol yükselişte---

Kral Abdullah öldü, petrol yükselişte

Kral Abdullah öldü, petrol yükselişte
23 Ocak 2015 - 07:11 borsagundem.com

Petrol fiyatları Kral Abdullah'ın vefatının ardından politikanın değişeceği beklentisiyle yükselişe geçti

Petrol, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümünün ardından yükselişe geçti. Suudi Arabistan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) en büyük üretici olma özelliği taşıyor.

Petrol vadelileri, Suudi Haber Ajansı’nın kralın vefat haberini vermesinin ardından New York’ta yüzde 3.1 kadar ve Londra’da yüzde 2.6 kadar artış gösterdi. Devlet televizyonuna göre krallık görevine Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz gelecek.  OPEC’in en büyük petrol üretici Suudi Arabistan, Kasım ayında grubun petrol üretim kotasını sabit tutma kararına öncülük etmişti. Üretim kotasının sabit tutulması kararı, küresel arz fazlası sorununu şiddetlendirerek petrol fiyatlarındaki düşüşleri derinleştirmişti.

Hong Kong’da bulunan Sanford C. Bernstein & Co. analistlerinden Neil Beveridge, “Kral Abdullah’ın vefatı, kısa vadede petrol fiyatlarındaki belirsizliği ve volatiliteyi artıracak. Yakın zamanda politikada bir değişiklik olmasını beklemiyorum ancak kralın vefatı Suudi Arabistan’ın için zor bir dönemde gerçekleşti” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)