E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 doların üzerinde---

Petrol 50 doların üzerinde

Petrol 50 doların üzerinde
04 Ağustos 2015 - 19:59 borsagundem.com

Petrol, 50 doların altına inmesinin abartılı olduğu yönündeki söylentiler sonrası yükseldi

Petrol fiyatları, varil başına 50 doların altına inilmesinin abartılı bir hareket olduğu yönündeki iddialar ve ABD'de üretimin düşeceğine ilişkin tahminler sonrası yeniden yükseldi.

Brent petrol vadelileri, Pazartesi günü yüzde 5.2 gerileyerek Ocak ayından bu yana ilk kez 50 doların altına inmesinin ardından yüzde 1.9 yükseldi. ABD'deki ham petrol stokları, yapılan son ankete göre ikinci hafta üst üste gerileyecek.

Petrol, genişleyen arzlar ve Çin’deki ekonomik yavaşlamanın altından bakıra emtiada düşüşü tetiklemesi ile ayı piyasasına girdi. ABD petrol stoklarının geçtiğimiz hafta düşüş gösterdiği tahmin ediliyor. Ancak ülkede stoklar 5 yıllık mevsim ortalamasının yaklaşık 95 milyon varil üzerinde seyrediyor.

Eylül vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 51 sent yükselerek New York saati ile 111:47'de varil başına 50.03 dolardan işlem gördü. Kontrat, Pazartesi günü 2.69 gerileyerek 49.52 dolar ile 29 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 3.91 dolar seviyesinde.

Eylül vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) petrol kontratı, Nymex elektronik işlemlerde, 95 sent artış göstererek varil başına 46.12 dolardan alıcı buldu. Kontrat Pazartesi günü 45.17 dolar ile 19 Mart’tan bu yana en zayıf kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 18 altında seyrediyor. Fiyatlar, Haziran’daki 2015 zirvesinden yüzde 20’den fazla gerileyerek ayı piyasasına girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)