E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 65 dolara yakın---

Petrol 65 dolara yakın

Petrol 65 dolara yakın
26 Mayıs 2015 - 09:10 borsagundem.com

Brent petrol, Orta Doğu’da gerilimin tırmanması ve OPEC arzı ile varil başına 65 dolara yakın seyrediyor

Petrol, yatırımcıların OPEC’in üretim politikasının küresel piyasaya fazlasıyla arz sağlamayı sürdüreceği işaretleri karşısında Orta Doğu’da artan şiddeti değerlendirmeleri ile varil başına 65 dolar seviyesine yakın bir seyir izliyor.

Petrol vadelileri, Pazartesi günü yüzde 0.2 yükselmesinin ardından Londra’da yata bir seyir izliyor. Irak Başbakanı, Ramadi şehrinin IŞİD militanlarından hızlı bir şekilde geri alınacağı taahhüdü verdi. Suudi Arabistan’da Kral Salman, intihar saldırısından sorunlu kişileri cezalandırma sözü verdi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) 5 Haziran’da olağan toplantısını gerçekleştirecek. Bloomberg anketine göre OPEC toplantıda üretim kotasını sabit tutacak.

Petrolün 6 yılın en düşük seviyesinden gösterdiği toparlanma, küresel arz fazlası sorunun süreceği spekülasyonları ile bu ay duraksıyor. Dünya petrolünün yüzde 40’ını üreten OPEC’in fiyatları desteklemek yerine pazar payını gözeten stratejisini sürdürmesi bekleniyor. ABD’de arz rekor seviyeye yakın seyrediyor.

Sydney’deki Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “Piyasa, OPEC toplantısının yaklaşması ile gergin bir hal alıyor. OPEC üretim sınırında bir değişiklik yapmacaktır. Eğer petrol fiyatı ralli yaparsa, ABD yurtiçi üretiminde yükseliş görebiliriz ve tüm döngüyü tekrar yaşayabiliriz” dedi.

Temmuz vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 3 sent yükselerek Singapur saati ile 12:47’de varil başına 65.55 dolardan işlem gördü. Kontrat Pazartesi günü 15 sent artış ile 65.52 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 77 altında seyrediyor. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.75 dolar seviyesinde.

Temmuz vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektrobik işlemlerde 22 Mayıs’taki kapanış seviyesinden 8 sent değerlenerek varil başına 59.80 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar Mayıs ayında yatay bir seyir izlerken, bu yıl yüzde 12 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)