E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayba ilerliyor---

Petrol kayba ilerliyor

Petrol kayba ilerliyor
05 Mayıs 2015 - 08:28 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarının arz fazlasını şiddetlendirdiği spekülasyonları ile iki günlük düşüşü koruyor

Petrol, ABD stoklarının rekor seviyeden yukarı genişlediğini göstermesi beklenen resmi verinin açıklanması öncesinde iki günlük düşüşü koruyor ve varil başına 59 dolara yakın seyrediyor.

Petrol vadelileri, Pazartesi günü yüzde 0.4 gerilemesinin ardından yatay bir seyir izliyor. Energy Information Administration’ın (EIA) Çarşamba günü açıklayacağı veri öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler ABD stoklarının 1 Mayıs’ta sona eren haftada 1.2 milyon varil genişlediği tahmininde bulunuyor.

Petroldeki toparlanma küresel arz fazlasını süreceği spekülasyonu ile duraksadı. Küresel arz fazlası geçtiğimiz yıl fiyatların ayı piyasasına düşmesine neden olmuştu. Petrol Mart ayında 6 yılın en düşük seviyesini gördü. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısının Eylül 2010’dan bu yana en düşük seviyeye getirilmesine rağmen ülkede stoklar yükseliyor.

Sydney’deki Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “ABD’de kaya petrolü işi yavaşlama sinyali verse de üretim inatçı bir şekilde yüksek seyri koruyor. Fiyatların yukarı hareketlenmesi için üretimde gerçek bir indirim görmemiz gerek” dedi.

Haziran vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 10 sent gerileyerek Sydney saati ile 13:22’de varil başına 58.83 dolardan işlem gördü. Kontrat Pazartesi günü 22 sent düşüş ile 58.93 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 81 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde yaklaşık 10 yükseldi.

Haziran vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 4 sent değer kaybederek varil başına 66.41 dolardan alıcı buldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.52 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)